210 9964841

Σανιδόσχημο Ειδώλιο, Ρητίνη

Κύπρος
Ρητίνη
19.90
ATH 000001
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα σανιδόσχημα ειδώλια αποτελούσαν τις βασικές αναπαραστάσεις ανθρώπινης μορφής στην κυπριακή τέχνη και πιθανότατα σχετίζονταν με την γονιμότητα, την γέννηση και το θάνατο. Έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους. Ένα πήλινο σανιδόσχημο ειδώλιο με επιπέδο ορθογώνιο σώμα, που προέρχεται από την Κύπρο και χρονολογείται περίπου το 2000-1800 π.Χ., μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα γλυπτό από ρητίνη, το οποίο τοποθετήσαμε πάνω σε βάση, για να διακοσμήσετε το γραφείο ή το σπίτι σας.

Δείτε επίσης το σανιδόσχημο ειδώλιο σε αλουμίνιο και ορείχαλκο.

Διάστασεις: 5,5 εκ. x 17,5 εκ. x 4 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 4 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα πήλινα σανιδόσχημα ειδώλια αποτελούσαν τις βασικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής στην Κύπρο, κατά την Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.).Τα ειδώλια είχαν επίπεδο ορθογώνιο κορμό με στενό λαιμό και κεφαλή. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα διάφορα κοσμήματα αποδίδονταν με εγχάρακτο τρόπο ή με χρώμα. Η μύτη, τα αυτιά και τα στήθη αποδίδονταν με ανάγλυφο τρόπο. Τα σανιδόσχημα ειδώλια χρησιμοποιούνταν σε ταφικές τελετές και έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους.

Κατά την Πρωτοκυπριακή ΙΙΙ – Μεσοκυπριακή Ι περίοδο (2000-1900 π.Χ.), άρχισαν να κατασκευάζονται παρόμοια ειδώλια από πέτρα. Συνήθως, ήταν μεγαλύτερα από τα πήλινα. Έχουν επίπεδο κορμό με γωνιώδεις απολήξεις για τους βραχίονες και τα χέρια. Τα ειδώλια αυτά, συνήθως σχετιζόταν με τη γονιμότητα και την αναγέννηση. Τα λίθινα ειδώλια σανιδόσχημου τύπου είναι σπάνια και προέρχονται από τάφους της περιόδου.

Σανιδόμορφα ειδώλια εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
83 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 17,5 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με βάση
Μικτό Βάρος:
120 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Ρητίνη
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
2000 - 1600 π.Χ.