210 9964841

Σώμα Αφροδίτης

Μήλος
24.90
FX 000711
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Αφροδίτη της Μήλου, είναι ένα μοναδικό γλυπτό της θεάς της ομορφιάς και του έρωτα. Το πρωτότυπο, που χρονολογείται περίπου στο 100 π.Χ., είναι καταπληκτικό έργο ελληνιστικής εποχής από το νησί της Μήλου, όπως προδίδει και το ονομά του. Δημιουργήσαμε ένα μοναδικό γλυπτό, έχοντας ως οδηγό το αρχαίο άγαλμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην δημιουργία του σώματος της θεάς, το οποίο αποδίδει μοναδικά τη θηλυκότητα και τη γυναικεία κομψότητα. Το εντυπωσιακό χειροποίητο μας άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο και τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση.

Διαστάσεις αγάλματος: 5 εκ. x 10 εκ. x 3 εκ.

Διαστάσεις με μαρμάρινη βάση: 5,5 εκ. x 13,5 εκ. x 4,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Αφροδίτη της Μήλου είναι ένα από τα διασημότερα πρωτότυπα αρχαία ελληνικά γλυπτά. Ανακαλύφθηκε στις 8 Απριλίου 1820 από έναν Έλληνα αγρότη, σε χώρο που αργότερα ταυτίστηκε με το αρχαίο Γυμνάσιο της Μήλου, στο νησί της Μήλου, στις νοτιοδυτικές Κυκλάδες. Το άγαλμα οφείλει το όνομά του στο νησί και πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύει την Αφροδίτη, λόγω της γύμνιας της, των αισθησιακών, θηλυκών καμπύλων της και της εικονογραφικής ομοιότητας του γλυπτού, με άλλα πορτρέτα που αποδίδονται με ασφάλεια στη θεά.

Το γλυπτό είναι κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο και απεικονίζει μια νεαρή γυναίκα, το κορμί της οποίας είναι γυμνό, με ενωμένα πόδια, τα οποία καλύπτονται από ένδυμα που ξεκινά από τους γοφούς της. Το γλυπτό βρέθηκε ακρωτηριασμένο, αλλά στην αρχική κατάστασή του, πρέπει να φορούσε μεταλλικά κοσμήματα, από τα οποία παραμένουν μόνο οι οπές. Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε περίπου στο 100 π.Χ., πιθανώς από ένα γλύπτη από τη Μικρά Ασία, και αντικατοπτρίζει τις καινοτομίες που χρησιμοποιήθηκαν κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους, μεταξύ του 3ου και του 1ου αιώνα π.Χ.

Το πρωτότυπο άγαλμα φυλάσσεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, ενώ ένα αντίγραφο σε γύψο είναι τοποθετημένο στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Μήλο.

Βάρος:
217 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 13,5 εκ. x 4,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
240 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μήλος
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
100 π.Χ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική