210 9964841

Ταυροκαθάψια, Επίχρυσο 24Κ

Οι αγώνες με ταύρους στην Μινωική Κρήτη

Κρήτη
89.90
FX 003138
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Στην Μινωική Κρήτη οι αγώνες με ταύρους ήταν αγαπημένο θέαμα. Η τοιχογραφία με τα ταυροκαθάψια που βρέθηκε στα ανάκτορα της Κνωσού στη Κρήτη χρονολογείται περίπου στο 1600 π.Χ.. Η εμπνευσή μας το αρχαίο άθλημα, εμπνευσμένο απο την γνωστή τοιχογραφία. Η χειροποίητη ανάγλυφη παράσταση της λεπτομέρειας της τοιχογραφίας είναι σε χαλκό επιχρυσωμένο 24 καράτια, τοποθετημένο σε ακρυλική βάση. 

Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ Εποχή, 1600 π.Χ., Κνωσός, Κρήτη.

Διαστάσεις: 17 εκ. x 11 εκ. x 2,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ταυροκαθάψια ήταν άθλημα της μινωικής εποχής. Επρόκειτο για ένα περίπλοκο και επικίνδυνο ακροβατικό παιχνίδι, κατά το οποίο κυρίως νέοι και νέες εκτελούσαν θεαματικά άλματα στη ράχη ταύρων που έτρεχαν, αναδεικνύοντας έτσι την ευλυγισία τους. Τα ταυροκαθάψια τελούνταν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών για την ανάδειξη των ικανότερων και τολμηρότερων αθλητών και ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας φαίνεται κυρίως στη χρήση του ταύρου, του ιερού ζώου της Κρήτης. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα.

Η τοιχογραφίατων ταυροκαθαψίων, ξακουστό δείγμα της τέχνης του μινωικού πολιτισμού, τοποθετείται στη Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ (17ος-15ος π.Χ. αιώνας) και βρέθηκε σε τοίχο της ανατολικής πλευράς του ανακτόρου της Κνωσσού. Είναι ζωγραφική σε γυψοκονία. Το θέμα του έργου είναι σκηνή ταυροπαιδιάς, στην οποία παίρνουν μέρος άνδρες και γυναίκες και περιβάλλεται από απεικονίσεις λίθων πιθανώς και αφηρημένα γραμμικά διακοσμητικά μοτίβα.

Η τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
1300
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
17 cm x 11 cm x 2,5 cm
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
1719 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική