210 9964841

Δελφίνια Μανικετόκουμπα Ασήμι, Σαντορίνη

Δυο δελφίνια σε αντίθετη φορά

Σαντορίνη
Ασήμι
49.90
FX 000128
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δελφίνια ασημένια μανικετόκουμπα. Ο αργυρός στατήρας της Σαντορίνης (Θήρας) στην μπροστινή όψη απεικονίζει δυο δελφίνια να κολυμπούν σε αντίθετη φορά και στην πίσω όψη ένα έγκοιλο τετράγωνο της αρχαϊκής εποχής 525-518 π.Χ.  Η Σαντορίνη, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ήταν εμπορικό πέρασμα από την Κρήτη στις Κυκλάδες. Είχε δικό της νομισματοκοπείο από τον 6ο π.Χ. αι. Χειροποίητο αντίγραφο της μπροστινής όψης σε μασίφ ασημι 925°.

Διάμετρος: 1,8 εκ. 

Δείτε επίσης την υπόλοιπη συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο αργυρός στατήρας της Θήρας με τα δυο δελφίνια να κολυμπούν σε αντίθετη φορά στην μπροστινή όψη και το έγκοιλο τετράγωνο της αρχαϊκής εποχής 525-518 π.Χ.Η Σαντορίνη, το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ήταν εμπορικό πέρασμα από την Κρήτη στις Κυκλάδες. Είχε δικό της νομισματοκοπείο από τον 6ο π.Χ. αι. Βασικά όμως οι συναλλαγές στο νησί γίνονταν με το νόμισμα της Αίγινας τη χελώνα.
Τα πιο διαδεδομένα νομίσματα στην αρχαία Ελλάδα ήταν οι «χελώνες» από την Αίγινα, τα «Ιππάρια» (πουλάρια) από την Κόρινθο και οι «Γλαύκες» (κουκουβάγιες) από την Αθήνα. Στις Ελληνικές αποικίες, όπως στις Συρακούσες, και στη Σικελία κόβονταν τοπικά νομίσματα. Ασημένια νομίσματα κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 550 π.Χ. στην Μικρά Ασία, και στην Αίγινα. Είχαν επάνω τους μια προτομή λιονταριού ή ταύρου στην Μικρά Ασία, και μια χελώνα στην Αίγινα.

Βάρος:
12 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
1,8 cm
Μικτό Βάρος:
310 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Σαντορίνη
Υλικό:
Ασήμι
Υποκατηγορία:
Μανικετόκουμπα
Χρονολογία:
16ος αιώνας π.Χ.