210 9964841

Αργοναύτες Επίχρυσο 24Κ σε ακρυλική βάση

Οι αργοναύτες και το χρυσόμαλλο δέρας, Ελληνική μυθολογία

Αρχαία Ελλάδα
89.90
FX 000171
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Αργοναυτική εκστρατεία στην Ελληνική Μυθολογία, είναι η εκστρατεία του Ιάσονα και του πληρώματος του από την Ιωλκό στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας. Είναι η δεύτερη ιστορική μεγάλη αποίκηση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο. Η εκστρατεία αυτή πήρε το όνομά της από το πλοίο του Ιάσονα, την Αργώ, η οποία με τη σειρά της ονομάστηκε έτσι λόγω του κατασκευαστή της, Άργου. Η ανάγλυφη παράσταση είναι από χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων και τοποθετημένη μέσα σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι. 

Διαστάσεις: 22 εκ. x 10 εκ. x 3 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Αργοναυτική εκστρατεία ονομάζεται, στην Ελληνική Μυθολογία, η εκστρατεία του Ιάσονα και του πληρώματος του από την Ιωλκό στην Κολχίδα του Εύξεινου Πόντου για να πάρουν το χρυσόμαλλο δέρας, η οποία και εκφράζει αλληγορικά τη δεύτερη ιστορική μεγάλη αποίκηση των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο. Η εκστρατεία αυτή πήρε το όνομά της από το πλοίο του Ιάσονα, την Αργώ, η οποία με τη σειρά της ονομάστηκε έτσι λόγω του κατασκευαστή της, Άργου.
Αφού συγκεντρώθηκαν οι Αργοναύτες, ο Ιάσων τους ζήτησε να εκλέξουν τον αρχηγό τους. Όλοι τότε στράφηκαν στον Ηρακλή. Αυτός, όμως, υπέδειξε για αρχηγό τον Ιάσονα, αφού ετούτος είχε οργανώσει το ταξίδι. Οι υπόλοιποι Αργοναύτες συμφώνησαν με την πρόταση του Ηρακλή και έτσι η αρχηγία της εκστρατείας ανατέθηκε στον Ιάσονα.
Ο αριθμός των Αργοναυτών, ο οποίος αναφέρεται στα αρχαία ελληνικά κείμενα, ποικίλλει. Ο Πίνδαρος αναφέρει δέκα, ο Απολλόδωρος ο Αθηναίος σαράντα οκτώ, ο Απολλώνιος ο Ρόδιος, στα Αργοναυτικά, πενήντα πέντε, ενώ άλλοι συγγραφείς, εξήντα. Μόνο είκοσι οκτώ από τα παρακάτω ονόματα περιλαμβάνονται σταθερά σε όλα τα αρχαία ελληνικά κείμενα. Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες για τη χωρητικότητα της Αργούς. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ήταν σχεδιασμένη για πενήντα πέντε κωπηλάτες, άλλες για πενήντα (πεντηκοντήρης) και άλλες για τριάντα.
Το ταξίδι τους άρχισε από το πέρασμά τους από τη Θράκη, όπου βρήκαν τον μάντη Φινέα κι ο οποίος τους είπε ότι θα περάσουν από τις Συμπληγάδες πέτρες.
Βάρος:
155 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
22 cm x 10 cm x3 cm
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
395 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ελλάδα
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
Greek mythology

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική