210 9964841

Μέλισσες, Μάλια, Επίχρυσο

Μινωική τέχνη 1800 π.Χ.

Κρήτη
89.90
FX 003139
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Το κόσμημα με τις Μέλισσες, είναι κομμάτι απο το χρυσό περιδέραιο και βρέθηκε στη Νεκρόπολη των Μαλίων, στη Κρήτη (1800 π.Χ.). Ένα μοναδικό έργο Μινωικής τέχνης που μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο που απεικονίζει το αρχαίο κόσμημα. Είναι χειροποίητο από χαλκό επιχρυσωμένο 24 καράτια και τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική βάση. 

Μέση εποχή του Χαλκού, 1800-1700 π.Χ., Χρυσόλακκος, Μάλια, Κρήτη.

Διαστάσεις: 12 εκ. x 14 εκ. x 2,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το χρυσό κόσμημα των μελισσών είναι διάσημο αρχαιολογικό εύρημα από τον Χρυσόλακκο, τον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων. Το κόσμημα είναι έργο Μινωικής χρυσοτεχνίας της Μέσης Εποχής του Χαλκού, της Προανακτορικής Περίοδου(1800 - 1700 π.Χ.). Οι Μέλισσες των Μαλίων θεωρούνται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας.

Το κόσμημα αποτελείται από περίαπτο δύο μελισσών. Τα δύο έντομα παριστάνονται να πετούν αντικρυστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα. Επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται ένας χρυσός συρμάτινος κλωβός, που περικλείει στο εσωτερικό του ένα χρυσό σφαιρίδιο. Στα φτερά και το κεντρί κρέμονται φλουριά με κοκκιδωτή διακόσμηση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Στους πολιτισμούς του Αιγαίου, η μέλισσα θεωρούνταν ιερό έντομο και συχνά εμφανίζεται σε τάφους.

Οι Μέλισσες των Μαλίων είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.

Βάρος:
83 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
12 cm x 14 cm x 2.5 cm
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
1800 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική