210 9964841

Δίσκος Φαιστού Ασημένια Μανικετόκουμπα

Κοσμήματα Φαιστού

Κρήτη
39.90
FX 000119
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ασημένια μανικετόκουμπα με τον Δίσκο της Φαιστού. Ένα χειροποίητο κόσμημα ιδιαίτερης αισθητικής και ιστορικής αξίας σε μασίφ ασήμι. Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια της αρχαιολογίας. Ένα μοναδικό εύρημα το οποίο ανακαλύφθηκε στην νότια Κρήτη. Το κόσμημα απεικονίζει και τις δύο όψεις του Δίσκου της Φαιστού, που χρονολογείται το 425 π.Χ. Όλη η αρχαία τέχνη και η κληρονομιά της Ελλάδας, τώρα μπορεί να γίνει δική σας.

Διάμετρος: 2 εκ.

Ανακάλυψε την συλλογή.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
7 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2 εκ.
Μικτό Βάρος:
303 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Μανικετόκουμπα
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική