210 9964841

Καλοκαιρινές Διακοπές 2021!

Ιούλιος 28, 2021
by Lefteris Philippakis
Καλοκαιρινές Διακοπές 2021! στο MuseumMasters.gr
Αγαπητοί φίλοι,
Τα εργαστήρια μας θα "πάνε διακοπές" από τις 13-29 Αυγούστου 2021! Παρόλα αυτά μπορείτε να βάλετε την παραγγελία σας μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα με τις αποστολές να εκτελούνται μετά την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Ισχύει πάντα η προσφορά μας ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση! Κάντε τις αγορές σας σήμερα και κερδίστε 5,80€ με κάθε παραγγελία σας!  Η ποιότητα των αντικειμένων τέχνης είναι εγγυημένη από τα εργαστήρια μας, PHILIPPAKIS ART, που υποστηρίζουν την τέχνη εδώ και 58 χρόνια.
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι με υγεία και ασφάλεια! 

Συνεργασία με καλλιτέχνες, Γεώργιος Καστριώτης

Ιανουάριος 15, 2021
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Γεώργιος Καστριώτης στο MuseumMasters.gr

Γεώργιος Καστριώτης

Ο καλλιτέχνης Γεώργιος Καστριώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Ιουνίου 1899. Η ζωή τα έφερε έτσι ώστε το αγόρι που οι ρίζες του πάππου προς πάππου ήταν στην Αθήνα, να μεγαλώσει, στο Παρίσι. Εκεί πήγε στο σχολείο, έφτιαξε τα πρώτα του αγαλματάκια από πλαστελίνη και πηλό. Καλός στα Μαθηματικά, γράφτηκε στη σχολή Μηχανικών της Λοζάννης. Αρρώστησε και δεν τελείωσε. Έτσι βρέθηκε πάλι για δυο χρόνια στο Παρίσι, (1926-1928) τα οποία χάραξαν το δρόμο της ζωής του.
Ο μεγάλος Γάλλος γλύπτης Antoine Bourdelle, βαθιά εντυπωσιασμένος από το ταλέντο του νεαρού Έλληνα που δεν ήθελε να γίνει μηχανικός μα καλλιτέχνης, τον πήρε κοντά του να τον διδάξει.

Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη, Ένας κρυμμένος θησαυρός!

Σεπτέμβριος 8, 2020
by MuseumMaster Admin
Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη, Ένας κρυμμένος θησαυρός! στο MuseumMasters.gr

Το βίντεο παρουσιάζει τις συνεργασίες με τους καλλιτέχνες και τα εργαστήρια που συνεργάζονται όλα αυτά τα χρόνια με το μουσείο Μπενάκη για την δημιουργία αντιγράφων μουσειακών αντικειμένων και όχι μόνο. Τα αντικείμενα δημιουργούνται αποκλειτικά για πώληση μέσω των πωλητηρίων του μουσείου.

Τα εργαστήρια ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΡΤ εδώ και 40 χρόνια ανακαλύπτουν τρόπους και τεχνικές και δημιουργούν αντικείμενα τέχνης με στόχο πάντα την ποιότητα και την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας. Είμαστε περήφανοι που είμαστε και εμείς μέρος αυτής της μεγάλης πορείας του μουσείου Μπενάκη.   Δείτε το βίντεο

Συνεργασία με καλλιτέχνες, Γεωργία Κοτρέτσου

Αύγουστος 3, 2020
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Γεωργία Κοτρέτσου στο MuseumMasters.gr

Καθ 'όλη τη διάρκεια των ετών, εμείς εδώ στα εργαστήρια Φιλιππάκης, έχουμε ευλογηθεί να συνεργαστούμε με διάφορους καλλιτέχνες, γνωστούς, ανερχόμενους, φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών και όλο αυτό το διάστημα ανακαλύπτουμε ότι είναι αυτοί που μας έχουν βοηθήσει να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα.

Μαζί βρήκαμε νέους τρόπους επικάλυψης διαφόρων υλικών με μέταλλο, από σχήμα, απορροφητικότητα, τελικό σχηματισμό έως το ίδιο το έκθεμα. Είμαστε πολύ τυχεροί που μπορούσαμε να συνεργαστούμε μαζί τους από την αρχή του έργου τους. Πολλές φορές είμαστε και οι δύο έκπληκτοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι ήταν κάτι περισσότερο από αυτό που περίμεναν! 

Σήμερα πρόκειται να σας παρουσιάσουμε ένα από τα έργα που έχουμε δουλέψει με τη Γεωργία Κοτρέτσου.

Ακολουθεί μέρος του βιογραφικού της, 

Συνεργασία με καλλιτέχνες, Μάριος Βουτσινάς

Ιούλιος 20, 2020
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Μάριος Βουτσινάς στο MuseumMasters.gr

Γεννημένος στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Μάριος Βουτσινάς πλάθεται και επηρεάζεται από τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που ακολουθούν στις δύο επόμενες δεκαετίες.
Η καλλιτεχνική του δουλειά έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και αποπνέει τα πιο απλά αλλά και δυνατά συναισθήματα που μας διαπερνούν κάθε μέρα: μοναξιά, χαρά, λύπη, αδιαφορία, ενθουσιασμό. Η μικρογλυπτική και το κόσμημα είναι οι δύο τομείς στους οποίους έχει συγκεντρώσει όλο το ταλέντο του.

Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης Λήμνου

Ιούλιος 1, 2020
by Lefteris Philippakis
Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης Λήμνου στο MuseumMasters.gr
Το μικρό αλλά πολύ σημαντικό μουσείο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Νέας Κουτάλης στο νησί της Λήμνου είναι ένα ακόμα έργο που αποφασίσαμε ότι θέλαμε να αναλάβουμε ως εργαστήριο. Οι πρόσφυγες του 1922 ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με τη συγκομιδή σφουγγαριών και την επεξεργασία τους. Τα εκθέματα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, δείχνουν τη ναυτική παράδοση των προσφύγων από το νησί Κουτάλι στη Θάλασσα του Μαρμαρά πριν από τον ξεριζωμό τους, τη συγκομιδή σφουγγαριών και την επεξεργασία των σφουγγαριών.

Συνεργασία με καλλιτέχνες, Στέλιος Γαβαλάς

Ιούνιος 22, 2020
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Στέλιος Γαβαλάς στο MuseumMasters.gr

Στέλιος Γαβαλάς

Ο Στέλιος Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Το 1985 εισάγεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει γλυπτική ενώ παράλληλα σπουδάζει στα Εργαστήρια γυψοτεχνίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής και μεταλλοτεχνίας. Το 1990 παίρνει το Δίπλωμα γλυπτικής με άριστα καθώς επίσης και Δίπλωμα Θεωρητικών Σπουδών. Από το 1992-1994 ζει στο Σύδνευ της Αυστραλίας και πειραματίζεται σε σύγχρονα υλικά για εκμαγεύσεις σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σύδνεϋ.

Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

Ιούνιος 11, 2020
by Lefteris Philippakis
Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας στο MuseumMasters.gr

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο ιδρύθηκε το 1918 στην αριστερή πλευρά του κύριου λιμανιού του νησιού. Στους επιβλητικούς χώρους του στεγάζει το πλήρως αναδιοργανωμένο Αρχείο - Υπηρεσία Μουσείων και τη Βιβλιοθήκη και λειτουργεί καθημερινά για ιστορικούς ερευνητές, τους νησιώτες και όλους τους επισκέπτες. Υπάρχουν υπέροχοι πίνακες του 19ου αιώνα και διάφορα αντικείμενα-λείψανα από τον Αγώνα του 1821, υδατογραφίες της εποχής, χάρτες, όργανα πλοήγησης, κανόνια, ξυλόγλυπτα ακροφόρα και ναυάγια. Αντιπροσωπευτικά δείγματα ιστορικών εγγράφων του 18ου-19ου αιώνα από περίπου 18.000 πρωτογενή αρχειακά έγγραφα που ανήκουν στη συλλογή του, καθώς και ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό αρχείο του νησιού με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και ιστορία, που ενθουσιάζει τους επισκέπτες ακόμη και σήμερα, εκτίθενται στο μουσείο.

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΡΤ, εργαστήριο γαλβανοπλαστικής, Αθήνα

Ιούλιος 22, 2019
by Lefteris Philippakis
ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΡΤ, εργαστήριο γαλβανοπλαστικής, Αθήνα στο MuseumMasters.gr

ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΡΤ, εργαστήριο γαλβανοπλαστικής, Αθήνα

55 χρόνια χειροποίητης δημιουργίας και εξαιρετικών συνεργασιών!

Είναι γεγονός, πως τα έργα υψηλής αισθητικής που είναι δουλεμένα στο χέρι διατηρούν ατόφια την αξία τους μέσα στο χρόνο. 'Εχοντας μελετήσει την Αρχαία Ελληνική τεχνοτροπία στην επεξεργασία των μετάλλων, φιλοτεχνούμε στα εργαστήριά μας επιλεγμένα έργα. Η μέθοδος της Γαλβανοπλαστικής (επιμετάλλωση) καθώς και η πολύχρονη εμπειρία μας στην κατασκευή αντιγράφων μας δίνει την δυνατότητα να αποτυπώσουμε με μεγάλη λεπτομέρεια το σχέδιο από το πρωτότυπο εύρημα στο αντίγραφο που θέλουμε να παράγουμε.

Για 55 χρόνια τώρα, η φιλοτέχνηση τέτοιων έργων σε Μουσειακά αντίγραφα, Γλυπτά, Αγάλματα, Κοσμήματα, Αρχιτεκτονικά Διακοσμητικά και Επαγγελματικά Δώρα, αποτελεί το αποκλειστικό αντικείμενο των εργαστηρίων ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣΔουλεύοντας υλικά όπως ασήμι, χαλκό, ορείχαλκο, αλουμίνιο, σίδηρο, ρητίνες, μάρμαρο, δημιουργούμε στο χέρι έργα υψηλής αισθητικής. Κάθε συνεργασία μας χαρακτηρίζεται από απόλυτη συνέπεια, δημιουργική διάθεση και εξασφαλισμένη περιφρούρηση των σχεδίων που δημιουργούνται ειδικά για κάθε περίπτωση.

MuseumMasters.gr New Product Catalog

Δεκέμβριος 3, 2018
by Lefteris Philippakis
MuseumMasters.gr New Product Catalog στο MuseumMasters.gr

Στα τέλη του 2018 αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κατάλογο προϊόντων για τους τους πελάτες μας χονδρικής και λιανικής. Σε αυτόν τον κατάλογο θα δείτε σχεδόν όλη τη συλλογή μας εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα την τέχνη και τον πολιτισμό μας! Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης και πάντα κρύβει νέα μονοπάτια για να ακολουθήσεις. Αυτό είναι αυτό που κάνουμε όλα αυτά τα 55 χρόνια για να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας και να σας προτείνουμε τέχνη υψηλής αισθητικής που διατηρήσει την αξία της μέσα στα χρόνια!

Ακολουθήστε τον συνδεσμο για να ξεφυλίσετε το κατάλογο MuseumMasters.gr Νέος Κατάλογος Προϊόντων

Σας ευχόμαστε καλή και ευτυχισμένη νέα χρονιά 2019!