210 9964841

Σανιδόσχημο Ειδώλιο, Αλουμίνιο

Κύπρος
24.90
ATH 000030
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα σανιδόσχημα ειδώλια ανθρώπινης μορφής έχουν βρεθεί κυρίως στν Κύπρο και είναι μοναδικά δείγματα προϊστορικής κυπριακής τέχνης. Τα ειδώλια αυτά πιθανότατα σχετίζονταν με την γονιμότητα, την γέννηση και το θάνατο. Δημιουργήσαμε ένα γλυπτό, κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και τοποθετημένο πάνω σε βάση, εμπνεόμενοι από ένα εντυπωσιακό πήλινο σανιδόσχημο ειδώλιο από την Κύπρο, που χρονολογείται περίπου το 2000-1800 π.Χ.

Δείτε επίσης το σανιδόσχημο ειδώλιο σε ορείχαλκο και ρητίνη.

Διάστασεις: 5,5 εκ. x 17,5 εκ. x 4 εκ.

Διαστάσεις βάσης: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 4 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα πήλινα σανιδόσχημα ειδώλια αποτελούσαν τις βασικές αναπαραστάσεις της ανθρώπινης μορφής στην Κύπρο, κατά την Πρώιμη και Μέση Εποχή του Χαλκού (2000-1600 π.Χ.).Τα ειδώλια είχαν επίπεδο ορθογώνιο κορμό με στενό λαιμό και κεφαλή. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και τα διάφορα κοσμήματα αποδίδονταν με εγχάρακτο τρόπο ή με χρώμα. Η μύτη, τα αυτιά και τα στήθη αποδίδονταν με ανάγλυφο τρόπο. Τα σανιδόσχημα ειδώλια χρησιμοποιούνταν σε ταφικές τελετές και έχουν βρεθεί κυρίως σε τάφους.

Κατά την Πρωτοκυπριακή ΙΙΙ – Μεσοκυπριακή Ι περίοδο (2000-1900 π.Χ.), άρχισαν να κατασκευάζονται παρόμοια ειδώλια από πέτρα. Συνήθως, ήταν μεγαλύτερα από τα πήλινα. Έχουν επίπεδο κορμό με γωνιώδεις απολήξεις για τους βραχίονες και τα χέρια. Τα ειδώλια αυτά, συνήθως σχετιζόταν με τη γονιμότητα και την αναγέννηση. Τα λίθινα ειδώλια σανιδόσχημου τύπου είναι σπάνια και προέρχονται από τάφους της περιόδου.

Σανιδόμορφα ειδώλια εκτίθενται στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
116 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 17,5 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με βάση
Μικτό Βάρος:
145 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κύπρος
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
2000 - 1800 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική