210 9964841

Διόνυσος με Καράβι, Ασήμι

Ελλάδα
144.00
FA 000503
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Διόνυσος με καράβι, λεπτομέρεια απο τον "Πλου του Διονύσου". Η παράσταση προέρχεται από Αττική μελανόμορφη κύλικα, που χρονολογείται στο 550-530 π.Χ.. Το καράβι είναι από ασήμι 999° βαθμών και είναι τοποθετημένο σε ακρυλική βάση (πλέξιγκλας).

Διαστάσεις: 14,5εκ x 11,5εκ. x 2εκ. (με ακρυλική βάση)

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο Διόνυσος ήταν θεός του κρασιού και της αμπελουργίας και αργότερα θεωρήθηκε και προστάτης των τεχνών και του θεάτρου. Η λατρεία του Διονύσου ήταν η δημοφιλέστερη στην Αρχαία Ελλάδα. Σύμφωνα με την μυθολογία, πατέρας του ήταν ο Δίας και μητέρα του η ΣεμέληΟ Διόνυσος ταξίδεψε τον κόσμο, διδάσκοντας στους ανθρώπους τον τρόπο καλλιέργειας του σταφυλιού και την παρασκευή του κρασιού. Σύντροφοι του Διονύσου στα ταξίδια του, ήταν οι νύμφες Μαινάδες, οι Σάτυροι και οι Σειληνοί.

Πολλές γιορτές ήταν αφιερωμένες προς τιμήν του θεού, όπως τα Μικρά και τα  Μεγάλα Διονύσια, τα Ανθεστήρια και τα Λήναια. Ένας από τους πιο γνωστούς μύθους για τον Θεό Διόνυσο είναι η αρπαγή του από τους Τυρρηνούς πειρατές. Για να τους τιμωρήσει για την πράξη τους, ο Διόνυσος τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια.

Η αρχαία Αττική μελανόμορφη κύλικα με τον πλου του Διονύσου, ζωγραφισμένο στο εσωτερικό της είναι έργο του Εξηκία, χρονολογείται το 550-530 π.Χ. και βρίσκεται στο μουσείο Staatliche Antikensammlungen στο Μόναχο.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
14,5 εκ. x 11,5 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
190 γρ.
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
550 - 530 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική