210 9964841

Ιστιοφόρο Σκάφος, Ασήμι

Ελλάδα
76.00
FA 000501
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Τα ιστιοφόρα σκάφη είναι μεγάλα πλοία, τα οποία κινούνται αποκλειστικά με τη ενέργεια του ανέμου πάνω στα ιστία (πανιά) τους. Τα ιστιοφόρα πλοία, από την αρχαιότητα μέχρι την είσοδο των ατμοκίνητων πλοίων στη ναυτιλία, χρησιμοποιούνταν στον πόλεμο αλλά και στο εμπόριο. Η μοναδική μινιατούρα πλοίου είναι εμπνευσμένη από ανάγλυφη παράσταση πλοίου πάνω σε γυάλινη χειροποίητη φοντανιέρα, που χρονολογείται το 1924. Το πλοίο είναι κατασκευασμένο από ασήμι 999° βαθμών και στηρίζεται πάνω σε ακρυλική βάση (πλέξιγκλας).

Διαστάσεις: 6,2εκ. x 9,5εκ. x 2,5εκ. (με ακρυλική βάση)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το ιστιοφόρο είναι τύπος πλοίου, που κινείται αποκλειστικά με την ενέργεια του ανέμου επί των ιστίων (πανιών) του. Πιθανολογείται ότι τα ιστιοφόρα επινοήθηκαν, από τον αρχαίο Αθηναίο μηχανικό Δαίδαλο. Από την αρχαιότητα μέχρι τα μέσα του μεσαίωνα, η εξέλιξη του ιστιοφόρου ήταν βραδύτατη, καθώς τα πλοία ήταν κυρίως κωπήλατα και το ιστίο (πανί) είχε μόνο βοηθητικό ρόλο, που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ευνοϊκό άνεμο. Τα ιστιοφόρα χωρίζονταν σε μονόστηλα, σε δίστηλα (δικάταρτα), σε τρίστηλα (τρικάταρτα), και σε πολυκάταρτα, που έφεραν μέχρι και επτά κατάρτια.

Περί τον 14ο με 15ο αιώνα, άρχισαν να εμφανίζονται τα πανιά λατίνια που ήταν τοποθετημένα κατά τη γραμμή της καρίνας του πλοίου και χρησιμοποιούνται από αργοκίνητα ιστιοφόρα σκάφη όπως το γαλιόνι, το λατίνι και η καραβέλα. Αργότερα εμφανίζονται και πλοία με πανιά που είναι τοποθετημένα σε κεραίες κάθετες στην καρίνα του πλοίου, όπως η φρεγάτα και το μπρίκι. Τα ιστιοφόρα πλοία είχαν πολεμική και εμπορική χρήση. Πιο συγκεκριμένα, στην ναυμαχία της Ναυπάκτου το ιστιοφόρα καθιερώθηκαν και ως πολεμικά πλοία γραμμής.

Μοντέλα πλοίων βρίσκονται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας στο νησί της Ύδρας και στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, στο ακριτικό νησί της Λήμνου.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
6,2 εκ. x 9,5 εκ. x 2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
190 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
1924 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική