210 9964841

Ηλιακό Ρολόι, Χαλκός

Χαλκός
149.90
FX 003100
Δεν υπάρχει απόθεμα

Ηλιακό ρολόι του 16ου αιώνα π.Χ., με εγχάρακτο αστέρι και βέλη, που οδηγούν στις ώρες που σημειώνονται με ρωμαϊκούς αριθμούς. Το αντίγραφο του ρολογιού με τον γνωμονά του είναι κατασκευασμένα από χαλκό.

Διαστάσεις: 20εκ. x 20εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το Ηλιακό ρολόι είναι συσκευή που μετρά το χρόνο με βάση τη θέση του ήλιου. Υπάρχουν πολλά είδη ηλιακών ρολογιών, όπως τα οριζόντια, τα κατακόρυφα, τα ισημερινά κ.α. Στους πιο συνηθισμένους τύπους ηλιακών ρολογιών, όπως το οριζόντιο και το κατακόρυφο, ο ήλιος ρίχνει τη σκιά του σε ένα στύλο, ο οποίος ονομάζεται γνώμονας σε ένα επίπεδη επιφάνεια, όπου είναι χαραγμένο το διάγραμμα των ωρών.

Τα ηλιακά ρολόγια είναι ο αρχαιότερος τύπος ρολογιών. Πιθανότατα, επινοήθηκαν από τους Χαλδαίους περί το 2000 π.Χ. και ύστερα διαδόθηκαν σε όλους τους λαούς του αρχαίου κόσμου. Το πιο γνωστά αρχαιολογικά ευρήματα ηλιακών ρολογιών είναι οι οβελίσκοι, που χρονολογούνται περί το 3500 π.Χ. και τα αιγυπτιακό ρολόι σκιάς, που κατασκευάστηκε το 1500 π.X., και προέρχονται από την αρχαία αιγυπτιακή και βαβυλωνιακή αστρονομία.

Βάρος:
450 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ. x 20 εκ.
Μικτό Βάρος:
485 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Ρολόι
Χρονολογία:
16ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική