210 9964841

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

159.00
FX 003043
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ήταν ένα από τα σπουδαιότερα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το μοναδικό αρχαίο τελετουργικό γινόταν στο Ηραίον στην Αρχαία Ολυμπία από τους πρώτους αγώνες στην αρχαία Ολύμπια το 776 π.Χ. Αναπαριστούσε την κλοπή της φλόγας του Θεού Δία από τον Προμηθέα. Στους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες, η πρώτη αφή φλόγας πραγματοποιήθηκε το 1928. Δημιουργήσαμε ένα ρολόι με μοναδική αισθητική, κατασκευασμένο από χαλκό με φυσική οξείδωση του μετάλλου και τοπικές επαργυρώσεις σε διάλυμα ασημιού 999°. Το ρολόι έχει γύρω γύρω ανάγλυφη παράσταση του κότινου, που ήταν το βραβείο των αρχαίων Ολυμπαικών Αγώνων, και στηρίζεται πάνω σε ξύλινη βάση. Ένα ρολόι με ιστορική σημασία, για την διακόσμηση του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Διάμετρος ρολογιού: 24εκ.

Διαστάσεις με ξύλινη βάση: 10εκ. x 31εκ. x 24εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Oλυμπιακή φλόγα είναι σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι η τελετουργική αναπαράσταση της κλοπής της φωτιάς του θεού Δία από τον Προμηθέα. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Αρχαία Ελλάδα, οπότε και μια ιερή φλόγα αναβόταν από τις ακτίνες του ηλίου στην Ολυμπία και κρατούταν αναμμένη καθ'όλη την διάρκεια τoυ εορτασμού των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, η φλόγα πρωτοεισήχθη το 1928 στο Άμστερνταμ, ενώ η λαμπαδηδρομία εισήχθη κατά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936. Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας γίνεται στην Αρχαία Ολυμπία. Σύμφωνα με το τελετουργικό, την αφή κάνει η πρωθιέρεια στο χώρο του ναού της Ήρας (Ηραίον), που βρίσκεται απέναντι από το ναό του Δία, στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας. Εκεί, ζητά τη βοήθεια του θεού του ήλιου Απόλλωνα ώστε να ανάψει η δάδα απαγγέλλοντας επίκληση στον θεό.

Το τελετουργικό πραγματοποιείται στο αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίαςστην Πελοπόννησο.

Βάρος:
690 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
10 εκ. x 31 εκ. x 24 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη βάση
Μικτό Βάρος:
720 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χαλκός με φυσική οξείδωση και τοπική επαργύρωση.
Υποκατηγορία:
Ρολόι
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική