210 9964841

Ο Δίσκος της Φαιστού, Ρολόι

Κρήτη
Χαλκός
129.00
FX 003091
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Δίσκος της Φαιστού, ένα μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα από την Φαιστό στη Νότια Κρήτη και ένα από τα πιο διάσημα μυστήρια της αρχαίας ελληνικής τέχνης, μας ενέπνευσε να δημιουργήσουμε ένα ρολόι μοναδικής αισθητικής, κατασκευασμένο από χαλκό. Το πρωτότυπο ρολόι έχει άναγλυφα σύμβολα του Δίσκου και στηρίζεται πάνω σε ξύλινη βάση ή μαρμάρινη, το οποίο μπορείτε να ζητήσετε με την αγορά σας. Ένα ιστορικό αντικείμενο της αρχαίας τέχνης της Ελλάδας, για την διακόσμηση του γραφείου ή του σπιτιού σας.

Διαστάσεις του Δίσκου: 17 εκ. x 2 εκ.

Διαστάσεις με ξύλινη βάση: 20 εκ. x 19,5 εκ. x 5,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
339 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ. x 19,5 εκ. x 5,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
593 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Ρολόι
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική