210 9964841

Ιούνιος 22, 2020
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Στέλιος Γαβαλάς στο MuseumMasters.gr

Στέλιος Γαβαλάς

Ο Στέλιος Γαβαλάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Το 1985 εισάγεται στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και σπουδάζει γλυπτική ενώ παράλληλα σπουδάζει στα Εργαστήρια γυψοτεχνίας, κεραμικής, ξυλογλυπτικής και μεταλλοτεχνίας. Το 1990 παίρνει το Δίπλωμα γλυπτικής με άριστα καθώς επίσης και Δίπλωμα Θεωρητικών Σπουδών. Από το 1992-1994 ζει στο Σύδνευ της Αυστραλίας και πειραματίζεται σε σύγχρονα υλικά για εκμαγεύσεις σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών Τεχνών του Σύδνεϋ. Από το 1998 εργάζεται στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2006 διορίζεται Καλλιτεχνικός Προϊστάμενος. Έχει επίσης εργαστεί στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (Υ.Σ.Μ.Α.). Συνεργάζεται με το Βυζαντινό, το Νομισματικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο όπου εκμαγεύει από αρχαία πρωτότυπα έργα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Από το 1987 έως σήμερα έχει κάνει αρκετές ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Του έχει απονεμηθεί το Βραβείο Γλυπτικής στην “Biennale Φλωρεντίας 2001”. Διαβάστε περισσότερα για τον καλλιτέχνη https://www.facebook.com/SteliosGavalasArt.

Για τα εργαστήρια Φιλιππάκης Αρτ, η συνεργασία με τους καλλιτέχνες ήταν και είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κομμάτι της υποστήριξης της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο Σχόλιο