210 9964841

Ιούλιος 1, 2020
by Lefteris Philippakis
Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης Λήμνου στο MuseumMasters.gr
Το μικρό αλλά πολύ σημαντικό μουσείο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Νέας Κουτάλης στο νησί της Λήμνου είναι ένα ακόμα έργο που αποφασίσαμε ότι θέλαμε να αναλάβουμε ως εργαστήριο. Οι πρόσφυγες του 1922 ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με τη συγκομιδή σφουγγαριών και την επεξεργασία τους. Τα εκθέματα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, δείχνουν τη ναυτική παράδοση των προσφύγων από το νησί Κουτάλι στη Θάλασσα του Μαρμαρά πριν από τον ξεριζωμό τους, τη συγκομιδή σφουγγαριών και την επεξεργασία των σφουγγαριών. Εκθέτει την αρχαιολογική συλλογή της Νέας Κουτάλης, η οποία αποτελείται από αντικείμενα, τα οποία έχουν συλλέξει οι σφουγγαράδες από τα βάθη της θάλασσας.
Μεταξύ των ευρημάτων είναι αμφορέας που ήταν ένας τύπος αγγείου με οβάλ σώμα. Συνήθως είχε λαβή στη κάθε πλευρά του αγγείου. Στην Εποχή του Χαλκού, οι αμφορείς εξαπλώθηκαν σε όλο τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο. Οι αρχαίοι Έλληνες τα χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά και αποθήκευση σταφυλιών, ελαιολάδου, κρασιού, σιτηρών, ψαριών και άλλων προϊόντων. Τα αγγεία ήταν συνήθως ψηλά και παρήχθησαν με αιχμηρή βάση για να επιτρέπεται η όρθια αποθήκευση με την ενσωμάτωση σε μαλακό έδαφος, όπως η άμμος. Το σχήμα των αγγείων διέφερε από περιοχή σε περιοχή, κάτι που μας βοηθά να αναγνωρίσουμε την προέλευση του αμφορέα.
Κάποιος μπορεί επίσης να δει όλο τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν για την αλιεία σφουγγαριών, τη στολή του δύτη, την περικεφαλαία, τις πέτρες, τις άγκυρες και πολλά άλλα εργαλεία. Στο κατάστημα του μουσείου μπορεί κανείς να βρει μινιατούρες πλοίων που χρησιμοποιήθηκαν και προσφέρθηκαν επίσης ως τάματα στην Παναγία για την προστασία των ναυτικών. Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο εδώ και να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και το νησί. Υπάρχει επίσης μια συγκεκριμένη κατηγορία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όπου μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά δώρα για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας, η κατηγορία "Μουσεία".

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο Σχόλιο