210 9964841

Ιούλιος 20, 2020
by Lefteris Philippakis
Συνεργασία με καλλιτέχνες, Μάριος Βουτσινάς στο MuseumMasters.gr

Γεννημένος στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, στις αρχές της δεκαετίας του '50, ο Μάριος Βουτσινάς πλάθεται και επηρεάζεται από τις πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές που ακολουθούν στις δύο επόμενες δεκαετίες.
Η καλλιτεχνική του δουλειά έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και αποπνέει τα πιο απλά αλλά και δυνατά συναισθήματα που μας διαπερνούν κάθε μέρα: μοναξιά, χαρά, λύπη, αδιαφορία, ενθουσιασμό. Η μικρογλυπτική και το κόσμημα είναι οι δύο τομείς στους οποίους έχει συγκεντρώσει όλο το ταλέντο του.
Κομμάτια μοναδικά φτιαγμένα και δουλεμένα στο χέρι πάνω σε κερί, το υλικό που δίνει την πλαστικότητα μιας φανταστικής και απρόβλεπτης κίνησης. Και μόλις βρει την στάση, που έψαχνε, τη μεταφέρει πάνω σε μέταλλο: ξανθοκόκκινος χαλκός, φυσικός μπρούντζος, πολύτιμος χρυσός και ευγενές ασήμι.
Από πολύ νωρίς το ταλέντο του αναγνωρίστηκε στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Μεγάλοι συλλέκτες και άνθρωποι της τέχνης, όπως η οικογένεια του ζωγράφου Picasso και ο Δ. Πιερίδης, έχουν στην ιδιωτική τους συλλογή έργα του. Από το 1978 έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις προσωπικές ή ομαδικές με νέες ιδέες και δημιουργίες. Η "Γέννεσις" αποτελεί το πρώτο του έργο για μια αποκλειστική έκδοση περιορισμένων κομματιών, για τους φίλους του Ελληνικού Συλλεκτικού Κύκλου. Περισσότερες πληροφορίες για τον καλλιτέχνη μπορείτε να διαβάσετε εδώ https://mariosvoutsinas.com/about/bio/

Για τα εργαστήρια Φιλιππάκης Αρτ, η συνεργασία με τους καλλιτέχνες ήταν και είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο κομμάτι της υποστήριξης της τέχνης και του πολιτισμού της χώρας μας.

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο Σχόλιο