Χρυσά αρχαία νομίσματα βρέθηκαν στις Σέρρες.

Φεβρουάριος 17, 2015
by Lefteris Philippakis

MuseumMasters.gr: Gold coins from Macedonia

Πριν από μερικές μέρες διαβάσαμε στον Τύπο για την ανακάλυψη αρχαίου τάφου με νομίσματα και κομμάτια χρυσού στην περιοχή της Νέας Ζίχνης Σερρών. Ο τάφος βρέθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής υπαίθριου θεάτρου από τη δημοτική αρχή. Στην περιοχή υπάρχουν πολλοί τάφοι, δήλωσε ο δήμαρχος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Τα νομίσματα παραδόθηκαν στην ΚΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Στην ανασκαφή της Αμφίπολης βρέθηκαν, όπως ανακοινώθηκε, νομίσματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από τον τρίτο και δεύτερο αιώνα π.Χ. Αρχαία νομίσματα της Μακεδονίας πωλούνται σε δημοπρασίες στο εξωτερικό. Πρόσφατα ο γερμανικός οίκος Gorny & Mosch ανακοίνωσε ότι διαθέτει νομίσματα από την εποχή του Αλεξάνδρου και του Φιλίππου από την περιοχή της Αμφίπολης.

Ο χρυσός στατήρας (8,59 γρ.) του Φιλίππου Β’, στην εμπρόσθια όψη απεικονίζει τον Απόλλωνα με δάφνινο στεφάνι και στην άλλη αναβάτη σε άμαξα που σέρνουν δύο άλογα. Σε αυτή την όψη υπάρχει η επιγραφή ΦΙΛΙΠΠΟΥ. Χρονολογείται 340-328 π.Χ.  Νομίσματα αυτού του τύπου υπάρχουν και στην Αθήνα, στο Νομισματικό Μουσείο.

 

Αμφίπολη, η αρχή του ταξιδιού στον μύθο

Φεβρουάριος 6, 2015
by Lefteris Philippakis


MuseumMasters:Amphipolis, Silver Pendant

Το 437 π.Χ. οι Αθηναίοι ιδρύουν αποικία στην περιοχή του Στρυμόνα, κοντά στις σημερινές Σέρρες, με το όνομα Αμφίπολη, σκοπεύοντας στον έλεγχο και την εκμετάλλευση των μεταλλείων του Παγγαίου από τα οποία εξορυσσόταν πολύτιμος χρυσός. Το 424 π.Χ., κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο στρατηγός των Σπαρτιατών, Βρασίδας, ανέβηκε στη Μακεδονία για να ενισχύσει τη σπαρτιατική παρουσία στη Χαλκιδική. Κατόρθωσε το 422 π.Χ., να καταλάβει τη σημαντικότατη για τον πλούτο της, Αμφίπολη. Στη μάχη της Αμφίπολης, ο Βρασίδας σκοτώθηκε μαζί με ακόμη 6 Σπαρτιάτες, αλλά οι Αθηναίοι, με αρχηγό τον Κλέωνα, είχαν ήδη χάσει τη μάχη και 600 οπλίτες. Η μάχη αυτή οδήγησε στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του Πελοποννησιακού Πολέμου και τη σύναψη της προσωρινής “Νικιείου Ειρήνης”, το 421 π.Χ.

Η Αμφίπολη κατελήφθει αργότερα, το 358 π.Χ, από το Φίλιππο Β' και έγινε σημαντικότατο κέντρο της μακεδονικής αυτοκρατορίας. Εκεί, το 311 π.Χ φυλακίστηκαν από τον Κάσσανδρο, η Ρωξάνη με το γιο της και νόμιμο διάδοχο του θρόνου, Αλέξανδρο Δ', όπου και δολοφονήθηκαν λίγο αργότερα, την ίδια χρονιά.

Στις μέρες μας, επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο χάρις την ανακάλυψη ενός σπουδαίου τύμβου (Τύμβος Καστά). Οι πρώτες ανασκαφές στο λόφο ξεκίνησαν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 από τον αρχαιολόγο Δημήτριο Λαζαρίδη, ο οποίος ανακάλυψε κοντά στην επιφάνεια του λόφου 400 περίπου τάφους της “Εποχής του Σιδήρου” (11ος – 8ος αι. π.Χ) καθώς επίσης και το βάθρο πάνω στο οποίο στηριζόταν ο περίφημος “Λέων της Αμφίπολης”. Μέρη του τεράστιου αυτού μαρμάρινου αγάλματος  με τη μορφή λιονταριού,  είχαν ανακαλυφθεί από στρατιώτες το 1913 και το 1916, ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια βρέθηκαν το 1937 κατά τη διάρκεια υδρευτικών και αποξηραντικών έργων στην περιοχή. Ο λέων υπολογίζεται ότι είχε κατασκευαστεί περί τον 4ο αι. π.Χ ως ταφικό μνημείο και ομοιάζει σε τεχνοτροπία και σκοπό με τον “Λέοντα της Χαιρώνειας”, ενώ εικάζεται ότι η αρχική του θέση ήταν στην κορυφή του τάφου της Αμφίπολης, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα. 

Κάτι τρέχει... για το παιδί!

Ιανουάριος 24, 2015
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Sphendone

Όπως σας είχαμε ήδη αναφέρει στο Museum Mastersξεκινήσαμε την νέα χρονιά γεμάτοι ελπίδα και "φρέσκες" ιδέες για το e-shop και ήρθε η ώρα να σβήσουμε έναν εκπληρωμένο στόχο από την λίστα των στόχων μας για την νέα χρονιά.Έχουμε εργαστεί σκληρά από την αρχή του έτους, για να σας παρουσιάσουμε τη νέα κατηγορία στο διαδικτυακό μας κατάστημα, αφιερωμένη ιδιαίτερα στους μικρούς μας φίλους, την κατηγορία Για το παιδί.

Η νέα κατηγορία μας είναι σχεδόν έτοιμη και ήδη περιλαμβάνει μια αποκλειστική συλλογή με προϊόντα, όπως παιδικές μπλούζεςκουτιά και παιχνίδιαειδώλιακουδουνίστρες και αγαλματίδια, εμπνευσμένα από την αρχαιότητα. Περιμένουμε να ακούσουμε τα δικά σας σχόλια και προτάσεις.

Ακολουθήστε μας στο PinterestFacebookTwitterYoutube και Google+ για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις μας, ή μείνετε συντονισμένοι στο blog μας για όλη τη δράση, την ώρα που συμβαίνει.

 

 

 

 

 

Ολυμπία

Ιανουάριος 22, 2015
by Lefteris Philippakis

Η κοιτίδα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας δεν είναι άλλη από την κατάφυτη Ολυμπία. Ένας τόπος αρμονικός και ηλιόλουστος που μόνο αυτός θα μπορούσε να εμπνεύσει αυτά τα ιδεώδη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν, λοιπόν, από μια καταπράσινη κοιλάδα περικλεισμένη από δύο ποτάμια, τον Αλφειό και τον Κλάδεο. Μέσα στον ιερό χώρο της Ολυμπίας βρισκόταν ο Κρόνιος λόφος, που ήδη από τη Νεολιθική εποχή εκεί τιμούσαν τον πατέρα του Δία, τον Κρόνο . Στο κέντρο της Ολυμπίας υπήρχε η «Άλτις», ένα όμορφο άλσος που φιλοξενούσε τα σημαντικότερα κτίσματα του ιερού, τους ναούς και πολλά από τα αναθήματα που προσέφεραν οι αθλητές προς τιμήν των θεών. Εκεί βρισκόταν και η ιερή ελιά, της οποίας τα κλαδιά και τα ασημένια φύλλα στόλιζαν τα κεφάλια των νικητών.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονταν κάθε 4 χρόνια και οι πρώτοι καταγεγραμμένοι έγιναν το έτος 776 π.Χ. Ευρήματα δείχνουν πως υπήρχε και προγενέστερη διεξαγωγή των αγώνων.  Η περίοδος των 4 χρόνων ανάμεσα στις Ολυμπιάδες ονομαζόταν «πενθετηρίς» και μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ντόπιοι ευγενείς από την Ηλεία, οι λεγόμενοι «σπονδοφόροι», περιόδευαν σε όλες τις ελληνικές πόλεις και κήρυτταν την «εκεχειρίαν», την κατάπαυση των εχθροπραξιών, που διαρκούσε ως και 3 μήνες, ώστε να μπορέσουν όλοι οι αθλητές να λάβουν μέρος ανεμπόδιστα στους αγώνες μέσα σε κλίμα ειρήνης. Αρχικά, το μόνο άθλημα στο οποίο αγωνίζονταν οι αθλητές ήταν το “στάδιο”. Ήταν αγώνας δρόμου 192 μέτρων,  όσο το στάδιο της Ολυμπίας δηλαδή. Με τον καιρό τα αθλήματα αυξήθηκαν και στο αγωνιστικό πρόγραμμα εντάχθηκαν ο δίαυλος (αγώνας δρόμου 400 μ.), ο δόλιχος (αγώνας δρόμου 4.800 μ.),  το πένταθλο, η πάλη, η πυγμαχία, το παγκράτιο, οι αρματοδρομίες και οι ιπποδρομίες. Η αίγλη των Ολυμπιακών Αγώνων και η απήχησή τους ήταν τεράστιες. Πλήθος αθλητών από όλες τις ελληνικές πόλεις – κράτη και τις αποικίες τους προσέρχονταν σε αυτό το μεγάλειώδες γεγονός για πάρουν μέρος και ίσως να στεφθούν νικητές. Αλλά και όσοι πήγαιναν για να παρακολουθήσουν τα αγωνίσματα δεν ήταν λιγότεροι. Πλήθη ανδρών (οι γυναίκες δεν επιτρέπονταν) ελέυθεροι και δούλοι, Έλληνες και “βάρβαροι” συνέρρεαν στον ιερό χώρο της Ολυμπίας για να δουν αυτή τη γιορτή του αθλητισμού. Ανάμεσα στους επισκέπτες παρευρίσκονταν και σπουδαίοι στρατηγοί, ρήτορες και καλλιτέχνες, όλες οι διάσημες προσωποκότητες της εποχής και ο κόσμος δεν έχανε την ευκαιρία να τους συναντήσει και τους θαυμάσει από κοντά.

Η διάρκεια των αγώνων, ειδικά μετά την προσθήκη των αθλημάτων, αυξήθηκε από μία σε πέντε και κατά τη διάρκεια της έναρξής τους αποδίδονταν οι απαραίτητες τιμές και θυσίες στον προστάτη της Ολυμπίας, τον Δία. Ο ναός του Δία βρισκόταν στο κέντρο σχεδόν της “Άλτεως”. Επρόκειτο για ένα ναό δωρικού ρυθμού – το πιο χαρακτηριστικό δείγμα του- έργο του Ηλείου αρχιτέκτονα Λίβωνα. Ο ναός ανεγέρθηκε το 470 π.Χ. και διακρινόταν για τα εντυπωσιακά και εναργή του αετώματα και τις λεπτοδουλεμένες του μετώπες. Όμως, ο ναός έμεινε στην ιστορία γιατί στέγαζε ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου: το χρυσαλεφάντινο άγαλμα του Δία. Το ξακουστό αυτό έργο τέχνης ήταν έργο του Φειδία. Είχε ύψος 13 μέτρων και ήταν από ξύλο επενδεδυμένο με φύλλα χρυσού και ελεφαντόδοντου. Γύρω από τη βάση του αγάλματος το πάτωμα σχημάτιζε ένα κοίλο και εκεί έχεαν ελαιόλαδο για να αντανακλά το χρυσό και να κάνει το άγαλμα ακόμα πιο εντυπωσιακό.  Δυστυχώς, το μένος του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α' για τον πολυθεϊσμό κατέστρεψε το θαύμα αυτό της γλυπτικής στα τέλη του 4ου αι. π.Χ. Την ίδια τύχη είχε ολόκληρος ο ιερός χώρος της Ολυμπίας. Το 393 μ.Χ. διεξάγονται οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αμέσως μετά θα εκδοθεί το διάταγμα του Θεοδοσίου Α' για την κατάργηση της παλαιάς θρησκείας και οι αγώνες θα χαρακτηριστούν παγανιστική εκδήλωση.  Ήταν η 293η Ολυμπιάδα και θα χρειαστούν 1.503 χρόνια για να λάμψει και πάλι το όραμα του Ολυμπισμού. Το 1896 διεξάγονται στην Αθήνα, πια, οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα φέρουν κοντά όχι μόνο όλους τους Έλληνες αθλητές αλλά τους αθλητές ολόκληρης της υφηλίου. 

Πάει ο παλιός ο χρόνος…!

Δεκέμβριος 31, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters wishes you a Happy New Year!

"Καλωσορίζοντας" τον καινούριο χρόνο, δεν θα μπορούσαμε παρά να αναλογιστούμε τις μοναδικές αναμνήσεις και εμπειρίες που μας χάρισε το 2014 και να σας ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή σας!

Ήταν πραγματική μας ευχαρίστηση να σας εξυπηρετούμε μέσα από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα το 2014!

Από τις πρώτες ημέρες του έτους μέχρι αυτές τις τελευταίες ώρες που διανύουμε, ήταν ένα ευχάριστο "ταξίδι" για όλους εμάς εδώ στο Museum Masters.

Είχαμε ένα φανταστικό χρόνο, βλέποντας τις δημιουργίες και τις συλλογές μας να αυξάνονται και τους  φίλους μας να πληθαίνουν. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε την δημοτικότητα μας να "μεγαλώνει" και όλα αυτά συνέβησαν χάρη σε όλους εσάς, που μας "ακολουθήσατε" και μοιραστήκατε κάθε σκέψη σας σχετικά με τις δημιουργίες μας μαζί μας, μέσα από τις αγορές σας και μέσω των κοινωνικών δικτύων (PinterestFacebookTwitterYoutube).Είμαστε χαρούμενοι για όλες σας τις ιδέες, τα σχόλια, τις απαντήσεις, και πάνω από όλα την γνώμη σας για τα έργα, τα νέα μας και τους διαγωνισμούς μας και ελπίζουμε ότι καταφέραμε να σας εξυπηρετήσουμε με τα μοναδικά προσωπικά και επιχειρηματικά δώρα μας.

Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέα προϊόντα για εσάς και να μοιραστούμε μαζί σας τα νέα έργα τέχνης μας, αλλά και τα νέα μας!

Σας ευχόμαστε ένα χαρούμενο και ευτυχισμένο νέο έτος, γεμάτο υγεία και επιτυχίες!

Μια κανάτα γεμάτη ευχές!

Δεκέμβριος 29, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Ancient Wine Jug, Charm 2015, Gold-plated 24K

Στο κατώφλι κάθε νέας χρονιάς, η εταιρία Museum Masters, προτείνει το «τυχερό» γούρι που προσφέρεται, σύμφωνα με την παράδοση, για την καλοτυχία. Η "Οινοχόη", το γούρι μας για το έτος 2015έχει ως στόχο να "ενώσει"την αρχαία ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη εποχή, και φέρει πάνω της στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα και μια πρόποση ειρήνης  και ενότητας για να υποδεχθούμε τη νέα χρονιά.

Η Οινοχόη, αντιπροσωπευτικό δείγμα της κεραμικής του προανακτορικού Μινωικού πολιτισμού, συνδυάζεται με το ρητό του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου Επίκτητου "Ο κόσμος ούτος μια πόλις εστί" με στόχο να "γεμίσει" τις καρδιές μας με το μήνυμα της ειρήνης, της ελπίδας και της ενότητας για το 2015.

Κομψό, μοντέρνο και παράλληλα παραδοσιακό δώρο, το "κανατάκι" είχε αρχικά σχεδιαστεί ως ένα νέο  κόσμημα για την συλλογή των κοσμημάτων μας, αλλά το ξεχωριστό του μήνυμα έδωσε μια νέα τροπή στην ιστορία της δημιουργίας του! Για να υποδεχθούμε λοιπόν την νέα χρονιά, τοποθετήσαμε τον αριθμό 15 σε καθαρό ασήμι ή επίχρυσο ασήμι στην πίσω πλευρά της οινοχόης, σηματοδοτώντας τον νέο χρόνο. Διατίθεται ως γούρι, παντατίφ και μπρελόκ σε ορείχαλκο επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων. Χαρίστε το στα αγαπημένα σας πρόσωπα με ευχές για έναν υπέροχο καινούριο χρόνο!

 

 

 

 

 

 

 

ART OBJECTS: Η τέχνη κομμάτι της ζωής μας!

Δεκέμβριος 15, 2014
by Lefteris Philippakis

ART OBJECTS: Art an Integral Part of Our Lives

 

Το Museum Masters, σε συνεργασία με τον όμιλο Palmie Bistro, σας προσκαλεί σε μία μοναδική έκθεση έργων τέχνης “ART OBJECTS, η Τέχνη Κομμάτι της Ζωής μας” στο κατάστημά Palmie Bistro στο ΚεφαλάριΗ έκθεση ξεκινά στις 4 Δεκεμβρίου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2015.

Η έκθεση, με την επιμέλεια και την εμπειρία της κ. Ντορίτ Μεγήρ, παρουσιάζει καθημερινά και χρηστικά αντικείμενα μέσα από μια μεγάλη συλλογή από προσωπικές δημιουργίες και αντίστοιχες συνεργασίες με επιλεγμένα Μουσεία και Καλλιτέχνες.

Στο κατάστημα φιλοξενούνται έργα υψηλής αισθητικής που είναι στην πλειοψηφία τους δουλεμένα στο χέρι και διατηρούν ατόφια την αξία τους μέσα στον χρόνο, υπηρετώντας καλλιτεχνικά πρότυπα υψηλών προδιαγραφών.

Εκρηκτικά χρώματα, χρυσοί καμβάδες, πολύτιμα μέταλλα, κατάλευκες πορσελάνες, μας εμπνέουν για να προσφέρουμε ένα διαφορετικό, αλλά όμως προσιτό δώρο τις φετινές γιορτές.

Επισκεφθείτε την έκθεση ART OBJECTS και πραγματοποιήστε τις αγορές σας τις γιορτινές αυτές ημέρες και κερδίστε έκπτωση 20% στα εκθέματα και επιπλέον 25-50% έκπτωση στα επίχρυσα γούρια και χριστουγεννιάτικα στολίδια.

 

 

1° Φόρουμ για τα αειφόρα κτήρια στην Ελλάδα

Οκτώβριος 15, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters supports the 1st Forum for Sustainable Buildings in Greece

Το MuseumMasters.gr υποστηρίζει με την χορηγία δώρων, το 1° Forum για την Εφαρμογή και την Επιχειρηματική Διάσταση των Αειφόρων Κτιρίων στην Ελλάδα. Τα εργαστήρια μας θα προσφέρουν ως αναμνηστικά δώρα στους κεντρικούς ομιλητές της εκδήλωσης, χειροποίητους ορειχάλκινους χαρτοκόπτες, αντίγραφα από αρχαία δόρατα σε σχήμα φύλλου, τα οποία εκτίθενται στο Μουσείο της Αρχαίας Ολύμπιας.

 Η αειφορία στον χώρο των ακινήτων αποτελεί την μεγαλύτερη και την πλέον θετική αλλαγή των τελευταίων δεκαετιών, παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επιφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στον τομέα αυτόν στη χώρα μας.

Με την πεποίθηση αυτή, το περιοδικό BuildingGreen, σε συνεργασία με την Ecoveritas, το ΙΝΖΕΒ και τη Sustain, διοργανώνουν το πρώτο forum για την εφαρμογή και την επιχειρηματική διάσταση των αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα, το οποίο θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Ν. Σκαλκώτα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνώνστις 18 Οκτωβρίου 2014.

Βασικός στόχος είναι η ολοκληρωμένη και σαφής παρουσίαση των χαρακτηριστικών και του ευρύτερου πλαισίου των αειφόρων κτιρίων, της εμπειρίας εφαρμογής στην Ελλάδα, καθώς και της επιχειρηματικής τους διάστασης.

Μέσα από παρουσιάσεις και ουσιαστικό διαλόγο μεταξύ εξειδικευμένων επαγγελματιών του κλάδου, έχουμε την πεποίθηση ότι θα αποτελέσει την κατάλληλη ευκαιρία για την ενημέρωση και δικτύωση των συμμετεχόντων στην επερχόμενη νέα τάξη πραγμάτων στον χώρο των ακινήτων.

Το forum απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ακινήτων και επιθυμούν να παραμείνουν δραστήριοι στη ραγδαία μεταβαλλόμενη αγορά του σχεδιασμού, κατασκευής, ανακαίνισης, λειτουργίας και διαχείρισης αειφόρων κτιρίων και επενδύσεων.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η Ενότητα - ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ –ΠΛΑΙΣΙΟ

Παρουσιάζεται με σαφήνεια το ευρύτερο πλαίσιο των αειφόρων κτιρίων (Ορισμός αειφόρου κτιρίου, green washing, διαφάνεια, ενδιαφερόμενα μέρη, επικρατέστερα συστήματα πιστοποίησης αειφορίας κτιρίων, συστήματα αξιολόγησης εταιρειών χαρτοφυλακίου ακινήτων, Ευρωπαϊκή αγορά, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο).

Πάνελ: Ecoveritas, Sustain, Inzeb, Greenworks, Habitech, Bopro, John Pike.

 

2η Ενότητα - Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτοπόρες εταιρείες παρουσιάζουν και συζητούν τη δική τους εμπειρία πιστοποιημένων αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα. Μία ανεκτίμητη και πολύπλευρη παρουσίαση της εμπειρίας, μέσα από διαφορετικούς ρόλους, με τη συμμετοχή κατασκευαστών, developers, ιδιοκτητών και ενοίκων πιστοποιημένων αειφόρων κτιρίων στην Ελλάδα.

Πάνελ: ΑΒ Βασιλόπουλος A.E., Dimand, DCarbon, Cosmote, Π. Λεβαντής Επενδυτική, Apivita.

 

3η Ενότητα-Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΕΙΦΟΡΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Θεσμικοί επενδυτές ακίνητης περιουσίας, θυγατρικές Τραπεζών, σύμβουλοι και εκτιμητές ακινήτων, παρουσιάζουν και συζητούν για την γνώση της αγοράς, το επενδυτικό ρίσκο, την προσφορά και ζήτηση καθώς και τις προοπτικές των αειφόρων κτιρίων στην αγορά.

Πάνελ: Εθνική Πανγαία, Eurobank Properties, Alpha Αστικά Ακίνητα, Bluehouse Capital, Colliers, Αθηναϊκή Οικονομική (Jones Lang LaSalle), Danos / BNP Paribas real estate, RICS.

Τρέχουμε... πιο γρήγορα από την σκιά του!

Οκτώβριος 6, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters at the Greece Race for the Cure

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής", διοργάνωσε τον Αγώνα Greece Race for the Cureπου αποτελείται από έναν Αγώνα Δρόμου 5χλμ και έναν Περίπατο 2 χλμ.

Με σύνθημα, "τρέχουμε... πιο γρήγορα από τη σκιά του", οι κυρίες Λιζ Χρυσανθίδου-Φιλιππάκη και Ντορίτ Μεγήρ-Εσδρά (Museummasters.grCoinsClub.grShine4ever.gr), πήραν μέρος στην φετινή εκδήλωση με την ομάδα του i-for-U, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014, στο Ζάππειο, στις 10:00π.μ.και στήριξαν με την συμμετοχή τους την διοργάνωση.

Ο Αγώνας Greece Race for the Cure είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Διοργανώνεται εδώ και 31 χρόνια σε περισσότερες από 140 πόλεις παγκοσμίως από την αμερικανική οργάνωση Susan G. Komen for the Cure.

 

 

 

 

 

 

MuseumMasters.gr, χορηγός δώρων στο συνέδριο της FIN-NET στην Αθήνα!

Σεπτέμβριος 16, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Greek Alphabetic Script, Key-ring

ο MuseumMasters.gr προσέφερε τα δώραγια την εξαμηνιαία συνεδρίαση της ολομέλειας του FIN-NET, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη στην Αθήνα  τον περασμένο Ιούνιο.

Τα χειροποίητα δώρα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες, είναι εμπνευσμένα από μοναδικά νομίσματα, αλλά και θέματα από την αρχαία και την νεότερη ιστορία της Ελλάδας, με στόχο την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής φιλοξενίας.

Το FIN-NET  λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλη του είναι 54 φορείς εξωδικαστικής επίλυσης χρηματοοικονομικών διαφορών από 25 κράτη μέλη του Ενιαίου Οικονομικού Χώρου.  Από την Ελλάδα μέλη του FIN-NET είναι ο Μεσολαβητής Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών (Μ.Τ.Ε.Υ.) και η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων και Αναλογιστικής του Υπουργείου Ανάπτυξης. Τον Μεσολαβητή Τραπεζικών – Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρός του και Γενικός της Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Χρήστος Γκόρτσος και ο Μεσολαβητής κ. Δημήτριος Παυλάκης.