210 9964841

Ιούνιος 11, 2020
by Lefteris Philippakis
Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας στο MuseumMasters.gr

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο ιδρύθηκε το 1918 στην αριστερή πλευρά του κύριου λιμανιού του νησιού. Στους επιβλητικούς χώρους του στεγάζει το πλήρως αναδιοργανωμένο Αρχείο - Υπηρεσία Μουσείων και τη Βιβλιοθήκη και λειτουργεί καθημερινά για ιστορικούς ερευνητές, τους νησιώτες και όλους τους επισκέπτες. Υπάρχουν υπέροχοι πίνακες του 19ου αιώνα και διάφορα αντικείμενα-λείψανα από τον Αγώνα του 1821, υδατογραφίες της εποχής, χάρτες, όργανα πλοήγησης, κανόνια, ξυλόγλυπτα ακροφόρα και ναυάγια. Αντιπροσωπευτικά δείγματα ιστορικών εγγράφων του 18ου-19ου αιώνα από περίπου 18.000 πρωτογενή αρχειακά έγγραφα που ανήκουν στη συλλογή του, καθώς και ένα εντυπωσιακό φωτογραφικό αρχείο του νησιού με τη μεγάλη ναυτική παράδοση και ιστορία, που ενθουσιάζει τους επισκέπτες ακόμη και σήμερα, εκτίθενται στο μουσείο.

Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο της Ύδρας ολοκλήρωσε πρόσφατα έναν αιώνα ζωής. Με αφορμή την επέτειο της ίδρυσης του μουσείου, πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων και πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο όμορφο νησί. Την εκδήλωση επιμελήθηκε η Διευθύντρια του Αρχείου Μουσείου Ύδρας, Ντίνα Αδαμοπούλου, η οποία καταβάλλει καθημερινά μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσει το Μουσείο σε λειτουργία καθώς συνεργάζεται στενά με όλους του φορείς, όπως το Υπουργείο Πολιτισμού, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της ύπαρξης αυτού του μοναδικού μουσείου.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο στο facebook / Ιστορικό-Μουσείο / Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας / Γενικά Αρχεία της Πολιτείας, στο Youtube και στο Διαδίκτυο, www.iamy.gr.

Ως εργαστήριο αντιγράφων μουσειακών αντικειμένων σε αυτό που πραγματικά προσβλέπουμε, είναι να βρίσκουμε μουσεία που δεν είναι τόσο γνωστά και μεγάλα αλλά φιλοξενούν μεγάλες συλλογές κειμηλίων που οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε. Ακολουθούμε αυτήν την πορεία εδώ και πολλά χρόνια και σας παρουσιάζουμε σήμερα τη συνεργασία μας που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια με ένα από τα μουσεία στο νησί της Ύδρας, το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας. Υπάρχει μια συγκεκριμένη κατηγορία στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα όπου μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά δώρα για να προσφέρετε στους αγαπημένους σας, η κατηγορία «Μουσεία».

Μείνετε συντονισμένοι για την επόμενη παρουσίαση...

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο Σχόλιο