Ένα μοναδικό αριστούργημα από την Museum Masters στα "χέρια" του Προέδρου!

Αύγουστος 8, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: The Chess of the 1821 Greek Revolution

Κάθε χρόνο, κατά την τελετή της ορκωμοσίας των νέων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα μοναδικό δώρο δωρίζεται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που τιμά με την παρουσία του την εκδήλωση. 
Αυτό το έτος, ο Διοικητής της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Φώτιος Νικητάκης, Ταξίαρχος, προσέφερε στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Σκάκι της Επανάστασης του 1821, ένα αριστούργημα από την συλλογή του MuseumMasters.gr! 
Για τη συγκεκριμένη περίσταση, τα εργαστήρια μας Philippakis Art, χάραξαν μια επάργυρη πλακέτα με ένα ευχαριστήριο μήνυμα, υπογεγραμμένο από τον Διοικητή. 
Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια της συλλεκτικής αυτής έκδοσης έχει γίνει από την κα Ντορίτ Μεγήρ. Το μοναδικό αυτό έργο τέχνης περιλαμβάνει και πολυτελή αλαβάστρινη σκακιέρα με την ειδικά σχεδιασμένη ξύλινη βάση με θέσεις για τα πιόνια. 

 

 

 

  

Η κοίμηση της Θεοτόκου στις εκκλησίες της Ελλάδας!

Αύγουστος 7, 2014
by Lefteris Philippakis

Στις 15 Αυγούστου κάθε καλοκαίρι οι Χριστιανοί σε όλο τον Κόσμο, γιορτάζουν με ευλάβεια  την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Η ημέρα αυτή σηματοδοτεί την ανάληψη της Παναγίας στους ουρανούς. Παράλληλα, γιορτάζεται και η ονομαστική εορτή της Παρθένου Μαρίας και τη Παναγίας Δέσποινας.

Στις Εκκλησίες σε όλη τη χώρα και στους Ορθόδοξους Ναούς, όπως της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο, της Παναγιάς Σουμελά στην Ημαθία και της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Πάτμο, γιορτάζουν τη γιορτή με παραδόσεις που διαφέρουν από τόπο σε τόπο.

Στην Πάρο, στην Εκατονταπυλιανή, γίνεται περιφορά του επιταφίου, με την ομώνυμη εικόνα της Παναγίας, ενώ οι εορτασμοί κορυφώνονται με ένα πολύ μεγάλο γλέντι με νησιώτικα τραγούδια.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στην Ημαθία συρρέει κυρίως ο Ποντιακός Ελληνισμός, αφού η Εκκλησία αποτελεί ένα σύμβολο της «χαμένης πατρίδας» και του ξεριζωμού των Ποντίων, οι οποίοι γιόρταζαν για εκατοντάδες χρόνια την Κοίμηση της Θεοτόκου στην Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας.

Στην Πάτμο, η Κοίμηση της Θεοτόκου γιορτάζεται με μεγάλη κατάνυξη στο ιστορικό μοναστήρι της Αποκάλυψης, όπου οι μοναχοί του τηρούν το έθιμο του επιταφίου της Παναγίας, ενός μοναδικού εθίμου με βυζαντινές καταβολές. Ο χρυσοποίκιλτος επιτάφιος της Παναγίας περιφέρεται στα σοκάκια του νησιού σε μεγαλοπρεπή πομπή, ενώ οι καμπάνες του μοναστηριού και των άλλων εκκλησιών ηχούν ασταμάτητα.

Στη Μεγαλόχαρη της Τήνου η γιορτή είναι διπλή, αφού εκτός από την Κοίμηση της Θεοτόκου τιμάται και ο τορπιλισμός του αντιτορπιλικού "Έλλη" από τους Ιταλούς. Χιλιάδες προσκυνητές φτάνουν στο νησί για τον εορτασμό, αλλά και τη περιφορά του επιταφίου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας.

Στο MuseumMasters.gr  δημιουργούμε χειροποίητα έργα τέχνης, εμπνευσμένα από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στη συλλογή μας, κορυφαίο κομμάτι αποτελεί το επίσημο αντίγραφο της μεγαλόπρεπης εικόνας της Εκατονταπυλιανής της Πάρου, καθώς και το αντίγραφο ενός λειτουργικού δίσκου, με την απεικόνιση της Παρθένου Μαρίας με τον Ιησού στην αγκαλιά της, που χρονολογείται το 1665 και φέρει αφιερωματική επιγραφή,  από το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου.  Επίσης, ακόμα δύο κομμάτια της συλλογής μας είναι τα ξεχωριστά κωνσταντινάτα φλουριά σε μασίφ ασήμι και  σε επίχρυσο ασήμι 24 καρατίων

Σαντορίνη, το νησί των αντιθέσεων

Αύγουστος 4, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Swallows, Santorini

Η Σαντορίνη ή Θήρα ή Στρογγύλη, όπως ονομαζόταν αρχικά, είναι το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων. Είναι στην ουσία ένα σύμπλεγμα νησιών που αποτελείται από τα νησιά της Θήρας, της Θηρασιάς, του Ασπρονησίου, της Παλαιάς και της Νέας Καμένης. Είναι γνωστή για το ενεργό ηφαίστειο της, ο κρατήρας του οποίου βρίσκεται μέσα στη θάλασσα και η έκρηξη του οποίου εικάζεται ότι είναι ο λόγος της καταστροφής του Μινωικού Πολιτισμού.

Το τοπίο της Θήρας, μαζί με τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Θήρας και του Ακρωτηρίου, όπως και οι χρωματιστές παραλίες του νησιού με τα κρυστάλλινα γαλάζια νερά που έρχονται σε αντίθεση με τα μικρά λευκά σπίτια μετέτρεψαν το νησί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

H στιλπνή μαύρη, κατακόκκινη ή αστραφτερή λευκή άμμος στις παραλίες,αλλά και οι διάσπαρτες στο νησί ηφαιστειακές πέτρες που σχηματίστηκαν από τις εκρήξεις του ηφαιστείου  δίνουν μια κινηματογραφική διάσταση στην ατμόσφαιρα του νησιού.

Η θέση της Σαντορίνης, ανάμεσα στην Κρήτη και την ηπειρωτική Ελλάδα και το έδαφος του νησιού καθορίζουν την πολιτιστική εξέλιξη της από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ο αρχαίος οικισμός του Ακρωτηρίου, που χάθηκε μετά την μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου κατά τον 17° αιώνα π.Χ. αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα αστικά κέντρα και λιμάνια του Αιγαίου κατά τη Μέση και Ύστερη εποχή του Χαλκού (20ος-17ος π.Χ).

Το Ακρωτήρι «ήρθε στο φως” από τις ανασκαφές του αρχαιολόγου καθηγητή Σπύρου Μαρινάτου, και αποτελεί ενα πολιτιστικό μνημείο ύψιστης αρχαιολογικης αξίας Τα κτήρια wwτης ελληνικής Πομπηίας, αποτελούν μοναδικά δείγματα εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Περίτεχνες μικρογραφικές τοιχογραφίες διακοσμούν σχεδόν όλα τα κτιριακά συγκροτήματα, όπως αυτές της “Άνοιξης”, των “Κροκοσυλλεκτριών”, της “Πότνιας θηρών”, των “Αντιλοπών”, των “Πυγμάχων”, των “Ψαράδων” και της “ζωφόρου του Στόλου” αποτελούν μερικά από τα αρχαιότερα δείγματα μνημειακής ζωγραφικής στον ελλαδικό χώρο, που μας “αφηγούνται” την ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας του Ακρωτηρίου, τη ζωή των κατοίκων και τις εμπορικές τους σχέσεις με τη Μινωική Κρήτη, την υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και την Αίγυπτο και τη Συρία.

Αποδράστε λοιπόν στις μοναδικές παραλίες της Σαντορίνης, “βουτήξτε” στην κρυστάλλινη θάλασσα του Αιγαίου και απολαύστε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα στον κόσμο. Επισκεφθείτε την Αρχαία Θήρα και τις ανασκαφές του Ακρωτηρίου και θαυμάστε έναν από τους πιο σημαντικούς προϊστορικούς οικισμούς του Αιγαίου. Περπατήστε στα σοκάκια ανάμεσα στα λευκά σπίτια της και ψάξτε για να βρείτε την δική σας “χαμένη Ατλαντίδα”. 

Καλοκαιρινές διακοπές!

Ιούλιος 25, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Summer vacations

To Museummasters.gr πάει διακοπές από τις 8 - 28/08/2014!

Το έμπειρο τεχνικό προσωπικό μας, γλύπτες, ζωγράφοι, κόπτες, στιλβωτές πρέπει και αυτοί να "ξεκουράσουν" τα χέρια τους! Εσείς όμως, μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας από το κατάστημα μας online ή να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας μέσω mail.

Όλες οι παραγγελίες θα αποσταλούν από τις 4 Σεπτεμβρίου και μετά!!!

Καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!!!

 

Η αρχαία Ελλάδα "αναβιώνει" στο μετρό της Χιλής

Ιούλιος 9, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Pankration

Η πρωτεύουσα της Χιλής είναι γνωστή για τις γκαλερί αλλά και τα μουσεία που διαθέτει, τα οποία αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία και τις παραδόσεις της. Τα τελευταία χρόνια στους σταθμούς του Μετρό του Σαντιάγκο μπορεί κανείς να δει γλυπτά, πίνακες σε ένα πρόγραμμα που ονομάστηκε MetroArte.

Ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) από τις 7 Μαρτίου κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και θυμίζει έντονα την αντίστοιχη έκθεση που συναντούν οι επιβάτες στη στάση «Ακρόπολη» του μετρό της Αθήνας.

Στον σταθμό, από τον οποίο περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 επεξεργασμένα αντίγραφα από γύψο, χαλκό και ασήμι. Από τα εκθέματα ξεχωρίζουν ένα αντίγραφο κεφαλής του Ομήρου, πορτραίτα αθλητών, ένα αγαλματίδιο πυγμάχου και θεατρικές μάσκες. Τα αντίγραφα από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα έγιναν από το Μουσείο της Ακρόπολης και έγιναν δωρεά στο μετρό του Σαντιάγκο πριν από 2 χρόνια.

Η δωρεά έγινε από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού με πρωτοβουλία της πρεσβείας Χιλής στην Ελλάδα, της ελληνικής 

Πρεσβείας στη Χιλή και με τη στήριξη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών Σχέσεων του χιλιανού Υπουργείου Εξωτερικών και του Ιδρύματος Γαβριήλ και Μαρία Μουστάκης.

 

Πηγή: Ellines.com

Η Κνωσός του μύθου και της πραγματικότητας

Ιούνιος 20, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Bull Leaping, Knossos

Ένας από τους πιο επισκέψιμους αρχαιολογικούς χώρους και το σημαντικότερο κέντρο του πρώτου λαμπρού ευρωπαϊκού πολιτισμού, του Μινωικούη Κνωσός, βρίσκεται 5 χιλ. νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου στη Κρήτη. Επίκεντρο του τότε γνωστού κόσμου, αποτέλεσε, σύμφωνα με την μυθολογία, την έδρα του βασιλιά Μίνωα και την πρωτεύουσα του κράτους του. "Κατοικία" μυθικών βασιλιάδων, το ανάκτορο της Κνωσού, συνδέεται με διάσημους μύθους, όπως αυτούς του Δαίδαλου και του Ίκαρου και του Λαβύρινθου με το Μινώταυρο.

Τα ερείπια του μεγαλόπρεπου ανακτόρου είναι πηγή ιστορίας και πολιτισμού. Το ανάκτορο είχε διακοσμηθεί με παραστατικές τοιχογραφίες, που χρονολογούνται περί το 1600-1500 π.Χ και συνεχείς σειρές από σπείρεςΟι παραστατικές τοιχογραφίες απεικονίζουν ποικίλα θέματα με σκηνές από τη φυσική ζωή, όπως ο "Βασιλεύς-Ιερεύςή " ο Πρίγκηπας με τα Κρίνα”που πιθανότατα αντιπροσωπεύει τον Βασιλιά-Αρχιερέα της Κνωσού. Στα περίφημα "Ταυροκαθάψια"σώζεται η πληρέστερη παράσταση των ριψοκίνδυνων αυτών αγώνων της Μινωικής Κρήτης.

Την ίδια εποχή ακμάζει και η τεχνική της μικροπλαστικής. Από τα σημαντικότερα δείγματα της τεχνικής αυτής αποτελούν οι περίφημες "Θεές των Όφεων"από το ανάκτορο της Κνωσού. Τα ειδώλια αυτά , όπως και η τοιχογραφία της “Παριζιάνας”που απεικονίζει μια εντυπωσιακή κοπέλα με μεγάλα μάτια, κυματιστά μαλλιά και κατακόκκινα χείλη, που πρέπει να ήταν ιέρεια ή θεά, παρουσιάζουν μια ιδέα της πολυτελούς και περίτεχνης γυναικείας αμφίεσης που επικρατεί εκείνη την εποχή στην μινωική αυλή.

Επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού και δείτε όλα τα θαυμαστά μνημεία του μεγαλύτερου και πιο λαμπρού κέντρου του Μινωικού πολιτισμού. Περπατήστε ανάμεσα στα ερείπια του Ανακτόρου της Κνωσού και δείτε όλους τους συναρπαστικούς μύθους της Κρήτης, να “ζωντανεύουν” μπροστά στα μάτια σας.

Το μουσείο της Ακρόπολης γίνεται 5 ετών

Ιούνιος 19, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Caryatid

Με την συμπλήρωση του πέμπτου έτους λειτουργίας του την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014, το Μουσείο Ακρόπολης ξεκινά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ψηφιακής αποκατάστασης των γλυπτών του Παρθενώνα. Την ημέρα των γενεθλίων του θα παρουσιαστούν οι ιππείς της δυτικής ζωφόρου σε τρισδιάστατες ψηφιακές εικόνες με προσθήκες χάλκινων όπλων και χαλινών, με εναλλασσόμενο φωτισμό και δοκιμαστικό χρωματισμό.

Την ημέρα αυτή οι εκθεσιακοί χώροι και το εστιατόριο του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώγια όλους.

Το ίδιο βράδυ, στις 9:30 μ.μ., το Μουσείο θα γιορτάσει στο προαύλιο με συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη Leon of Athens. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τραγούδια από τους δύο δίσκους που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα (‘Futrue’ και ‘Global’) αλλά και διασκευές γνωστών τραγουδιών από τη διεθνή δισκογραφία.

 

Πηγή: μουσείο της ακρόπολης

Ακολουθήστε τα "Σύμβολα"!

Ιούνιος 6, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Egg Tealight

Η τέχνη μας εμπνέει και γι' αυτό την στηρίζουμε, διευρύνοντας συνεχώς την συνεργασία μας με διάφορους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος. H έκθεση Σύγχρονου Εικαστικού κοσμήματος "SYMBOLS" της  Ένωσης Ελλήνων Σχεδιαστών Κοσμήματος (J.A.W) άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό στις 31 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου. Λίγες μέρες απομένουν για να θαυμάσετε μοναδικές δημιουργίες και κοσμήματα, που θα σας ταξιδέψουν στον μυστήριο κόσμο των συμβόλων.

42 καλλιτέχνες διακεκριμένοι σχεδιαστές δημιουργούν έναν διάλογο γύρω από σύγχρονους συμβολισμούς που με διάφορα υλικά και μέσα μορφοποιούνται σε κοσμήματα, αντιστέκονται στη φθορά που επιφέρει ο χρόνος και καταφθάνουν ως θραύσματα και καταφθάνουν ως θραύσματα στο μέλλον, μεταφέροντας κωδικοποιημένες πληροφορίες - σύμβολα της εποχής μας.

Το παρελθόν επανερμηνεύεταιτο παρόν καταγράφεται και τα μηνύματα μεταβαίνουν στο μέλλον με οδηγό την έμπνευση και μέσο την Τέχνη!

Η έκθεση παρουσιάζεται στo κτίριο "Παλαιοί Φούρνοι", στο Βιομηχανικό Μουσείο της "Τεχνόπολης" του δήμου Αθηναίων. Μην τη χάσετε!

 

 

Γιορτάστε μαζί μας την Ημέρα του Πατέρα!

Ιούνιος 3, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: The Chess of the 1821 Greek Revolution

Ήδη από την αρχαιότητα, οι Έλληνες λάτρευαν την έννοια της πατρότητας, δημιουργώντας μάλιστα για τον Δία, τον "πατέρα  των θεών και των ανθρώπων", μεγάλες θρησκευτικές γιορτές όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που γίνονταν προς τιμήν του Ολύμπιου Δία κάθε τέσσερα χρόνια.

Στις 15 Ιουνίου γιορτάζουμε την Ημέρα του Πατέρα και δημιουργήσαμε μια συλλογή με δώρα ειδικά για αυτή την ημέρα. Σας προτείνουμε μπεγλέρια με διακοσμητικές χάντρες και πολύτιμους λίθους ή μοναδικά αξεσουάρ για την διακόσμηση του γραφείου του, όπως γλυπτά και ρολόγια, διακοσμημένα με θέματα από την αρχαία Ελλάδα.

Χαρίστε στον πατέρα σας ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ή το σπαθί των Αγωνιστών του 1821, από την συλλογή μας με τα ιστορικά κειμήλια ή την μπλούζα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Εκπλήξτε τον, δημιουργείστε το δικό του προσωποποιημένο και πρωτότυπο δώρο.

Γιορτάστε μαζί μας την Ημέρα του Πατέρα και κάντε τον σημαντικότερο άνδρα στην ζωή σας να νιώσει ξεχωριστός! 

 

 

Γιορτάστε μαζί μας την Πεντηκοστή!

Μαΐος 27, 2014
by Lefteris Philippakis

Museum Masters: Clerical Tray with Christ

Στην Ελλάδα, γιορτάζουμε κάθε χρόνο με ιδιαίτερη λαμπρότητα την γιορτή της Πεντηκοστής, δηλαδή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους και άλλους μαθητές του Χριστούπου συνέβη την πεντηκοστή ημέρα από την Ανάσταση του Ιησού Χριστού, η οποία καθιερώθηκε και ως "Γενέθλια Ημέρα της Εκκλησίας". Από τις μεθεόρτιες ημέρες ξεχωρίζει η Δευτέρα, η οποία είναι αφιερωμένη στο Άγιο Πνεύμα, γνωστή και ως Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Γιορτάστε μαζί μαςκαιαναζητήστε όμορφα χειροποίητα δώρα με γούστο. Αγοράστε έναν από τους σταυρούςτον δίσκο με τον Χριστό ή τις εκκλησιαστικές εικόνες της συλλογής μας. Επιλέξτε ένα από τα προϊόντα μας με το σύμβολο του Αγίου Πνεύματος, το περιστέρι, όπως τον ξύλινο καθρέπτη ή το κουτί με τα περιστέρια, έργα τέχνης σχεδιασμένα από  τον Έλληνα καλλιτέχνη El Phil.

Ανακαλύψτε μοναδικές δημιουργίες για κάθε σημαντική εορτή, μόνο στο MuseumMasters.gr!