210 9964841

Οινοχόη, Μπρελόκ, Ορείχαλκος Επίχρυσος 24Κ

Κρήτη
15.00
FX 020086
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εμπνεόμενοι από το σχήμα αλλά και την σημειολογία της οινοχόης (ραμφόστομος πρόχους), δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο μπρελόκ (κλειδοθήκη) χαράζοντας πάνω μια πρόποση Ειρήνης, το ρητό του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Επίκτητου, "Ο κόσμος ούτος μια πόλις εστί".

Αυτή η χαρακτηριστική ραμφόστομη κανάτα από την κεντρική Κρήτη, χρονολογείται γύρω στο 2700 - 2500 π.Χ. και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κεραμικής του προανακτορικού πολιτισμού της Κρήτης. Το μοναδικό χειροποίητο μπρελόκ είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο επίχρυσο 24 καρατίων και μπορεί να προσφερθεί και για γούρι για την νέα χρονιά, τοποθετώντας τον αριθμό του έτους σε μασίφ ασήμι στην πίσω πλευρά της οινοχόης. Το μπρελόκ αποτελείται από κόκκινο σατέν κορδόνι ή μαύρο δέρμα δεμένο πάνω σε επίχρυσο κρίκο. Μπορείτε να επιλέξετε και να σημειώστε την επιλογή σας (κοκκινο ή μαύρο) όταν κάνετε την παραγγελία σας, στο κουτάκι με τις παρατηρήσεις.

Διαστάσεις: 3 εκ. x 4 εκ. x 1χιλ. (πάχος)

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Αντιπροσωπευτικό δείγμα της κεραμικής του προανακτορικού πολιτισμού αποτελεί η πήλινη ραμφόστομη πρόχους από τη Βασιλική Ιεράπετρας, έναν από τους σημαντικότερους οικισμούς στην Κρήτη της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού. Εδώ αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος ρυθμός κεραμικής, που συνδυάζει τα τολμηρά σχήματα των υψίλαιμων αγγείων με την κηλιδωτή διακόσμηση της επιφάνειάς τους, αποτέλεσμα της ανομοιόμορφης όπτησης του πηλού.

Η πρόχους είναι κατασκευασμένη από ανοιχτόχρωμο πηλό και διαθέτει μεγάλη προχοή, που μοιάζει με ράμφος πουλιού. Δύο πλαστικοί δίσκοι τοποθετημένοι εκατέρωθεν της λαβής, στη βάση της προχοής, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για τα μάτια του, ενώ όλο το πλάσιμο του σώματος παραπέμπει στην αφαιρετική αλλά ζωντανή μορφή ενός πουλιού που κοιτάζει ψηλά. Οι κόκκινες "φλόγες" που κοσμούν την καστανή επιφάνεια του αγγείου είναι φτιαγμένες από κάποιο φύλλο που ο τεχνίτης σκόπιμα κόλλησε τη ώρα του ψησίματος προκειμένου η επιφάνεια να μην ψηθεί ομοιόμορφα.

Ο Επίκτητος (50 - 135 π.Χ.) ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. και αργότερα αγοράστηκε ως δούλος στη Ρώμη από τον Επαφρόδιτο, ο οποίος ήταν απελεύθερος του Νέρωνα. Στη Ρώμη μαθήτευσε κοντά στον στωικό φιλόσοφο Μουσώνιο Ρούφο και αργότερα, όταν απελευθερώθηκε πλέον, άρχισε να διδάσκει και ο ίδιος, ώσπου το 94 μ.Χ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, λόγω διατάγματος του Δομιτιανού που εξόριζε τους φιλοσόφους από τη Ρώμη. Τότε κατέφυγε στη Νικόπολη της Ηπείρου οπού ίδρυσε φιλοσοφική σχολή και έμεινε ως το τέλος της ζωής του.

Ο Επίκτητος δεν άφησε γραπτό έργο. Ο ιστορικός Φλάβιος Αρριανός , ένας εκ των μαθητών του, ήταν εκείνος ο οποίος κατέγραψε τις φιλοσοφικές απόψεις του σε οκτώ βιβλία με τον γενικό τίτλο Διατριβαί, από τα οποία όμως έχουν διασωθεί μόνον τέσσερα. Ο Αρριανός είναι και ο καταγραφέας, ενός είδος συνοπτικής παρουσίασης των Διατριβών, που είναι γνωστό με το όνομα "Εγχειρίδιον Επικτήτου". Επίκεντρο της φιλοσοφίας του Επίκτητου είναι ο άνθρωπος και η εκπαιδευτική αγωγή του με έμφαση στην ηθική.

Βάρος:
8 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με κόκκινο σατέν κορδόνι και ασημένιο κρίκο
Μικτό Βάρος:
32 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Mπρελόκ
Χρονολογία:
2700 - 2500 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική