210 9964841

Ο Ήλιος της Βεργίνας Μπρελόκ

Κλειδοθήκη σε μασίφ ορείχαλκο

Μακεδονία
17.90
FX 004037
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Ήλιος της Βεργίνας, που διακοσμούσε την χρυσή λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππου Β' και χρονολογείται περίπου στον 5ο αιώνα π.Χ. μας ενέπνευσε και δημιουργήσαμε αυτό το ξεχωριστό μπρελόκ. Ένα κοινό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδας που το βρίσκουμε να διακοσμεί κέρματα, αγγεία, τοιχογραφίες και αγάλματα, πολύ πριν το Μακεδονικό Βασίλειο και την Δυναστεία των Αργεάδων. Είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο σε μασίφ ορείχαλκο.

Διάμετρος ήλιου: 3,3 εκ. x 0,3 εκ.πάχος | Διαστάσεις μπρελόκ: 3,3 εκ. x 0,3 εκ. x 10 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Ήλιος της Βεργίνας, ή αλλιώς "Αστέρι της Βεργίνας", είναι ένα σύμβολο που χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τους Αρχαίους Έλληνες. Το σύμβολο βρέθηκε πάνω σε χρυσή λάρνακα, που βρέθηκε στο Βασιλικό τάφο του Φιλίππου Β', από τον αρχαιολόγο Μανόλη Ανδρόνικο στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, στη Μακεδονία, το 1977.

Ο Βασιλικός τάφος, αποδίδεται στην Μακεδονική Βασιλική Δυναστεία του Φιλίππου Β' και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν και ο Ήλιος της Βεργίνας είναι ένα σύμβολο εθνικό, έγινε γνωστό λόγω των Μακεδόνων, οι οποίοι το χρησιμοποίησαν ως σύμβολο της δυναστείας Αργεαδών στο Βασίλειο της Μακεδονίας.

Οι 4 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της φύσης, ΓΗ – ΘΑΛΑΣΣΑ –ΦΩΤΙΑ – ΑΕΡΑΣ και οι υπόλοιπες 12 ακτίνες αντιπροσωπεύουν τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Βάρος:
20 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
3,3 εκ. x 0,3 εκ. x 10 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ορειχάλκινο κρίκο
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Ορείχαλκος βαμμένος
Υποκατηγορία:
Mπρελόκ
Χρονολογία:
5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική