210 9964841

Αμμωνίτης Παντατίφ, ασήμι

29.90
FA 001502
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι αμμωνίτες, σύμβολα μακροζωίας και εξέλιξης, με το ιδιαίτερο σχήμα τους μας οδήγησαν να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό κόσμημα λαιμού. Είναι κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι 999° και αποτελεί ιδανικό συμβολικό δώρο για όλους τους φυσιολάτρες. Προσφέρεται με μαύρο σατέν κορδόνι σε συσκευασία δώρου.

Μπορείτε να επιλέξετε και ασημένια αλυσίδα λαιμού 42 εκ. ή στήθους 62 εκ.

Δείτε επίσης το δαχτυλίδι που συνδυάζεται μοναδικά με το παντατίφ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι Αμμωνίτες ήταν μαλάκια και αναπτύσσοντας χιλιάδες διαφορετικά είδη κατέκλυσαν το θαλάσσιο περιβάλλον έως την Ύστερη Κρητιδική περίοδο.

Το απολίθωμα του αμμωνίτη έχει σχήμα σπιράλ, και μοιάζει με το κέρατο του κριαριού. Το όνομα το πήρε από τον 'Aμμωνα, θεό των Αιγυπτίων ο οποίος σε πολλές παραστάσεις εμφανίζεται να φοράει τα κέρατα του κριαριού. Έχουν βρεθεί σε πολλά μέρη του κόσμου, και στην Ελλάδα, στην περιοχή της Επιδαύρου, της Χίου και της Αργολίδας.

Οι αμμωνίτες, όπως και πολλά άλλα απολιθώματα συμβολίζουν τον χρόνο, την αιωνιότητα και την εξέλιξη. Αποτελούν απτή απόδειξη για το ότι τίποτα δεν χάνεται στην φύση, απλώς μεταμορφώνεται σε κάτι άλλο, μετεξελίσσεται.

Οι αμμωνίτες θεωρούνται αντικείμενα που προσφέρουν προστασία και γι' αυτό συνηθιζόταν να τοποθετούνται ως διακοσμητικά σε ένα χώρο, ή να φοριούνται ως κόσμημα. Συμβόλιζαν την αναγέννηση και την μακροζωία. Σύμφωνα με τους θρύλους και τις παραδόσεις, οι αμμωνίτες βοηθούν στους πόνους του τοκετού και λόγω της απίστευτης παλαιοτητάς τους φοριούνται ως φυλαχτά για μακροζωία.

Η ύπαρξη απολιθωμένων ζώων και φυτών είχε από πολύ νωρίς προσελκύσει το ενδιαφέρον των ανθρώπων. Πολλοί από τους σοφούς της αρχαίας Ελλάδας είχαν εκτιμήσει σωστά τη προέλευσή τους, αποδίδοντας σχεδόν την ίδια ερμηνεία που δίνεται γι΄ αυτά σήμερα. Ο Αριστοτέλης, ο Ξενοφών, ο Ξενοφάνης, ο Ηρόδοτος, ο Ερατοσθένης, ο Στράβων κ.ά. είναι οι σημαντικότεροι.

Βάρος:
4 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
21 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Σήμερα δυο κομμάτια, από το μοναδικό αυτό κόσμημα, αντίγραφο πραγματικού αμμωνίτη από ασήμι 999ο βαθμών, "ταξιδεύει" στον προορισμό του! Μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες με την τέχνη και την εμπειρία 51 χρόνων από τα εργαστήρια Φιλιππάκης ART!
Γράψτε μια κριτική

Συνδιάστε το με ασημένια αλυσίδα. Κερδίστε 50%!

Συνολική τιμή καταλόγου 44.80
Τιμή για όλα37.35