210 9964841

Αμφίπολις, Παντατίφ Ασήμι

Μακεδονία
34.90
FA 001425
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Από το σπάνιο ασημένιο τετράδραχμο της μακεδονικής πόλης Αμφίπολης, που χρονολογείται στο 356-355 π.Χ., δημιουργήσαμε ειδικά για σας ένα παντατίφ που θα εντυπωσιάσει. Στην μπροστινή του όψη απεικονίζεται η κεφαλή του Απόλλωνα και στον οπισθότυπο, ένας πυρσός μέσα σε ένα ανάγλυφο τετράγωνο, το οποίο περιβάλλεται με τη λέξη ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ ή ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΩΝ. Το παντατίφ είναι κατασκευασμένο από ασήμι 999° και συνοδεύεται με μαύρο σατέν κορδόνι.

Διάμετρος: 2,5 εκ.

Πάχος: 0,3εκ.

Μπορείτε να επιλέξετε και ασημένια αλυσίδα λαιμού 42 εκ. ή στήθους 62 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το ασημένιο τετράδραχμο της μακεδονικής πόλης Αμφιπόλης, απεικονίζει στην μπροστινή όψη την κεφαλή του Απόλλωνα και στον οπισθότυπο, ένα πυρσός με τη φλόγα προς την αριστερή πλευρά και ένα κλωνάρι κριθαριού στη βάση, τα οποία είναι τοποθετημένα μέσα σε ένα ανάγλυφο τετράγωνο, το οποίο περιβάλλεται με τη λέξη ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΩΝ ή ΑΜΦΙΠΟΛΙΤΕΩΝ. Ίσως ένα από τα πιο σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα με την μοναδική ανάγλυφη και ελκυστική κεφαλή του Απόλλωνα, που χρονολογείται το 356-355 π.Χ..

Τα πρώτα νομίσματα κατασκευάστηκαν στη Μικρά Ασία από ήλεκτρο, κράμα χρυσού και αργύρου, στα τέλη του 7ου π.Χ. αιώνα. Στην μπροστινή όψη των νομισμάτων απεικονίζονταν κυρίως τα εκάστοτε σύμβολα των πόλεων, οι θεότητες που τις προστάτευαν, μυθικά πρόσωπα ή πλουτοπαραγωγικά προϊόντα της περιοχής, απεικονίσεις δηλάδη οι οποίες καθιστούσαν αναγνωρίσιμη την προέλευση των εν λόγω νομισμάτων.

Το πολύτιμο μέταλλο, κυρίως ασήμι, έδινε την αξία, το μικρό σχήμα το έκανε εύκολο στη μεταφορά και το σύμβολο της κάθε εκδί­δουσας αρχής έδινε την εγγύηση για το βάρος και την αυθεντικότητά του. Στα τέλη του 5ου π.Χ. αιώνα, κυκλοφόρησαν και χάλκινα νομίσματα για τις μικρές καθημερινές συναλλαγές τους.

Βάρος:
9 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 0,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
24 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μακεδονία
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
356 - 355 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική