210 9964841

Δίσκος, Ολυμπιακοί Αγώνες, Σουβέρ

29.90
FX 003087
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η δισκοβολία είναι ένα άθλημα χαρακτηριστικό των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Ιλιάδα, ο Όμηρος πρωτοαναφέρει τον δίσκο ως άθλημα, στους επιτάφιους αγώνες που πραγματοποίησε ο Αχιλλέας προς τιμήν του νεκρού φίλου του Πάτροκλου. Το άθλημα εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 708 π.Χ., στην 18η Ολυμπιάδα. Το σουβέρ είναι κατασκευασμένο από ορείχαλκο και το σχέδιο του αθλήματος είναι χαραγμένο με πατίνα πάνω στο σουβέρ. Ένα έργο τέχνης για καθημερινή χρήση.

Διάστασεις: 9,5εκ. x 9,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η δισκοβολία είναι ένα από τα αγωνίσματα ρίψεων του στίβου, στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην αρχαιότητα, η δισκοβολία ήταν αγώνισμα του πεντάθλου. Ο δίσκος ήταν από τα αγωνίσματα που δεν είχαν σχέση με τις στρατιωτικές ασκήσεις και τον πόλεμο, ούτε με τις αγροτικές εργασίες. Ο δίσκος δεν ήταν παρά ένα βαρύ κυκλικό αντικείμενο από μόλυβδο, χαλκό, σίδηρο ή πέτρα. Οι αρχαίοι συνήθιζαν την επιφάνεια του δίσκου να την διακοσμούν με αθλητικές παραστάσεις και ζώα. Επίσης έγραφαν ωδές ή επιγραφές, αφού ήταν ένα αθλητικό όργανο και συγχρόνως ανάθημα στο Θεό.

Η δισκοβολία ήταν ένα αγαπητό αγώνισμα για τους Αρχαίους Έλληνες, γεγονός που φαίνεται και από την τέχνη τους. Κατά την ελληνική παράδοση αυτός που εφηύρε τη δισκοβολία ήταν ο Περσέας, ο οποίος κατά τη συμμετοχή του σε επιτάφιους αγώνες, έριξε το δίσκο και σκότωσε άθελά του, τον παππού του, τον Ακρίσιο. Ο Απόλλωνας, επίσης, σε αγώνισμα δισκοβολίας σκοτώνει το φίλο του Υάκινθο. Ο δίσκος από τους προϊστορικούς χρόνους συνδέεται με πολλά θανατηφόρα ατυχήματα. Επίσημα, ωστόσο, η δισκοβολία περιγράφεται στην Οδύσσεια και στην Ιλιάδα του Ομήρου.

Στην αρχαιότητα, νικητής στο αγώνισμα τις δισκοβολίας ανακηρυσσόταν εκείνος ο δισκοβόλος που έριχνε σε πιο μακρινή απόσταση το δίσκο από τους ανταγωνιστές του. Κατά τους αρχαίους Έλληνες, η δισκοβολία απαιτούσε ρυθμό, ακρίβεια και δύναμη. Για να μπορούν να εκτιμήσουν τη βολή του κάθε αθλητή, στο σημείο πτώσης του δίσκου, τοποθετούνταν πάσσαλοι ή βέλη, για να συγκρίνουν δύο βολές μεταξύ τους. Στην αρχαία Ελλάδα, ο αθλητής ήταν υποχρεωμένος να ρίχνει το δίσκο από ένα μικρό παραλληλόγραμμο χαραγμένο στο έδαφος που ο αθλητής μόλις χωρούσε.

Το αντιπροσωπευτικότερο έργο τέχνης που αναπαριστά τη δισκοβολία θεωρείται ο δισκοβόλος του Μύρωνα. Αντίγραφο του πρωτότυπου έργου του 450 π.Χ. εκτίθεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ρωμαϊκά μαρμάρινα αντίγραφα στο Βρετανικό Μουσείο και στο Εθνικό Μουσείο της Ρώμης. Το άγαλμα πιθανότατα απεικονίζει μια φευγαλέα στιγμή της δισκοβολίας μάλλον μια στιγμή ανάμεσα στην τελευταία αιώρηση από πίσω προς τα εμπρός.

Βάρος:
306 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9,5 εκ. x 9,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πατίνα
Μικτό Βάρος:
339 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος με πατίνα
Υποκατηγορία:
Σουβέρ
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική