210 9964841

Δίσκος Φαιστού Σουπλά

Βάση για σκεύη

Κρήτη
53.90
FX 003118
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Δίσκος της Φαιστού σε ανακυκλωμένο αλουμίνιο για χρήση σουπλά. Ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια της αρχαιότητας, που χρονολογείται γύρω στον 17ο αι. π.Χ. και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά ευρήματα από την Φαιστό στην Κρήτη. Από το εύρημα αυτό εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε με τους γλύπτες μας, αυτό το εξαιρετικής αισθητικής αντίγραφο.  Ένα μοναδικό αντίγραφο δουλεμένο στο χέρι όπου απεικονίζεται μόνο η μία πλευρά του δίσκου και προορίζεται για επιτραπέζια χρήση.

Διαστάσεις δίσκου: 18 εκ. x 18 εκ. x 3χιλ. πάχος

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
18 cm x 18 cm x 3 mm
Μικτό Βάρος:
860 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική