210 9964841

Άρση Βαρών, Ολυμπιακοί Αγώνες, Ορείχαλκος

Ορείχαλκος
37.90
FX 000098
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η άρση βαρών αποτελεί αγώνισμα των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Στην Αρχαία Ολυμπία ήταν προπονητικό αγώνισμα για τους αθλητές του πεντάθλου ή του παγκράτιου. Δημιουργήσαμε μια ορειχάλκινη ανάγλυφη πλακέτα με πατίνα, με θέμα την Άρση Βαρών για την διακόσμηση του χώρου σας. Δημιουργήσαμε για σας ένα μοναδικό γλυπτό εμπνεόμενοι απο τις παραστάσεις των αθλημάτων πάνω σε μελανόμορφα αγγεία, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήσαμε πάνω σε βάση από ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά, για την ευκολότερη τοποθέτηση της.

Διαστάσεις: 7εκ. x 10εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η άρση βαρών έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα. Ως άθλημα δεν συμπεριλαμβανόταν στα επίσημα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων της εποχής, αλλά υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αθλητές συναγωνίζονταν στην ανύψωση βάρους. Πιθανότατα, η άρση βαρών να αποτελούσε αγώνισμα προπόνησης και άσκησης για τους αθλητές του πεντάθλου ή του παγκρατίου και γενικότερα των βαρέων αθλημάτων. Στην Ολυμπία, έχει βρεθεί ένας λίθος βάρους 143,5 κιλών, ανάθημα του αθλητή Βύβωνα, ο οποίος σύμφωνα με την επιγραφή καυχιόταν πως τον είχε σηκώσει με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι.

Η πρωτότυπη παράσταση του αθλήματος βρέθηκε σε κύπελλο του 500 π.Χ., που δείχνει έναν έφηβο Αθηναίο να σηκώνει δύο ακατέργαστους λίθους, από ένα σε κάθε χέρι. Το κύπελλο φυλάσσεται στο μουσείο Martin von Wagner στη Γερμανία.

Βάρος:
362 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 10 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
402 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
500 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική