210 9964841

Αρματοδρομίες, Ολυμπιακοί Αγώνες

39.90
FX 000093
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ορειχάλκινη ανάγλυφη πλακέτα, επαργυρωμένη σε διάλυμα ασημιού 999°, με θέμα το Ολυμπιακό Αγωνίσμα της Αρματοδρομίας, από την αρχαία Ολυμπία. Δημιουργήσαμε για σας, ένα μοναδικό γλυπτό, εμπνεόμενοι από τις παραστάσεις των αθλημάτων πάνω σε μελανόμορφα αγγεία, το οποίο στη συνέχεια τοποθετήσαμε πάνω σε ελληνικό μαύρο μάρμαρο με λευκά και γκρι νερά.

Διαστάσεις: 7εκ. x 11εκ. x 3,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ιππικά αγωνίσματα ήταν τα πιο φημισμένα αθλήματα στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η πρώτη αρματοδρομία έγινε ανάμεσα στον Πέλοπα και τον Οινόμαο, το βασιλιά της Πίσας, και πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία. Ο Όμηρος, επίσης, αναφέρει τις αρματοδρομίες, στους αγώνες που οργάνωσε ο Αχιλλέας προς τιμήν του νεκρού φίλου του Πατρόκλου. Προστάτης του αγωνίσματος της αρματοδρομίας θεωρείται ο θεός Ποσειδώνας. Παράλληλα, οι αρματοδρομίες είχαν τις ρίζες τους στις στρατιωτικές συνήθειες των Αχαιών.

Τα ιππικά αγωνίσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες διεξάγονταν στον ιππόδρομο και ήταν το τέθριππον, η συνωρίς, το τέθριππο πώλων, η συνωρίς πώλων και η απήνη, που ήταν άρμα, το οποίο το έσερναν δύο ημίονοι και εισήχθη στους Ολυμπιακούς αγώνες το 500 π.Χ. στην 70η Ολυμπιάδα και καταργήθηκε το 444 π.Χ. στην 84η Ολυμπιάδα.

Οι ηνίοχοι δεν ήταν οι ιδιοκτήτες των αλόγων, αλλά ίππευαν επί πληρωμή. Νικητής ανακηρυσσόταν ο ιδιοκτήτης του αλόγου και ως έπαθλο λάμβανε τον κότινο, ενώ ο ηνίοχος στεφανωνόταν με μία μάλλινη ταινία.

Το μελανόμορφο αγγείο με την παράσταση της απήνης φυλάσσεται στο Βρετανικό μουσείο στο Λονδίνο.

Βάρος:
360 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
7 εκ. x 11 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
385 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ορείχαλκος Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Ανάγλυφη παράσταση
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική