210 9964841

Τριήρης

Κόρινθος
189.00
FA 000507
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η τριήρης, ήταν ένα αρχαίο πολεμικό πλοίο με έμβολο στην πλώρη. Οι πρώτες ελληνικές τριήρεις κατασκευάστηκαν στην Κόρινθο περί τον 8ο αιώνα π.Χ. και συνέχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ. Δημιουργήσαμε ένα διακοσμητικό πλοίο από ασήμι 999°, το οποίο τοποθετήσαμε πάνω σε ακρυλική βάση (πλέξιγκλας).

Διαστάσεις: 16,5 εκ x 13,5 εκ. x 2 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης ήταν ένα πολεμικό πλοίο, που ήταν ιδιαίτερα γρήγορο και ευέλικτο. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
16,5 εκ. x 13,5 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
190 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική