210 9964841

Τριήρης

Κόρινθος
120.00
FA 000507
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η τριήρης, ήταν ένα αρχαίο πολεμικό πλοίο με έμβολο στην πλώρη. Οι πρώτες ελληνικές τριήρεις κατασκευάστηκαν στην Κόρινθο περί τον 8ο αιώνα π.Χ. και συνέχισαν να χρησιμοποιούνται ευρέως μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ. Δημιουργήσαμε ένα διακοσμητικό πλοίο από ασήμι 999°, το οποίο τοποθετήσαμε πάνω σε ακρυλική βάση (πλέξιγκλας).

Διαστάσεις: 16,5 εκ x 13,5 εκ. x 2 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης  ήταν ένα πολεμικό πλοίο, που ήταν ιδιαίτερα γρήγορο και ευέλικτο. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδηοι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου. 

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτοΟι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση. Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
16,5 εκ. x 13,5 εκ. x 2 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
190 γρ.
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική