210 9964841

Τριήρης ορείχαλκος

Κόρινθος
105.00
FX 003069
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η τριήρης, ήταν αρχαίο πολεμικό πλοίο με έμβολο στην πλώρη. Η Κόρινθος ήταν η πρώτη πόλη-κράτος στην Αρχαία Ελλάδα που κατασκεύασε τριήρεις περί τον 8ο αιώνα π.Χ. Το πλοίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως μέχρι τον 5ο αιώνα π.Χ. Η χειροποίητη αυτή, πρότασή μας είναι κατασκευασμένη από χαλκό επορειχαλκωμένο και τοποθετημένη πάνω σε μαρμάρινη βάση.

Διαστάσεις πλοίου: 25,5 εκ. x 17 εκ.

Διαστάσεις με μαρμάρινη βάση: 25,5 εκ. x 18 εκ. x 4 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η πλούσια ιστορία της τριήρης ξεκινά από την Κόρινθο. Η τριήρης ήταν ένα πολεμικό πλοίο, που ήταν ιδιαίτερα γρήγορο και ευέλικτο. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη, οι Κορίνθιοι ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν τις τριήρεις στην Ελλάδα, περίπου από το 700 π.Χ.. Η τριήρης ονομάστηκε έτσι, λόγω της διάταξης των κωπηλατών σε τρεις γραμμές κατά μήκος της κάθε πλευράς του πλοίου.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούσαν κωνοφόρα δέντρα, όπως πεύκα, έλατα και κυπαρίσσια για τους εσωτερικούς χώρους του πλοίου και δρύινο ξύλο για το εξωτερικό κέλυφος του πλοίου. Τα κουπιά κατασκευάζονταν από νεαρά έλατα και το μήκος τους υπολογίζεται σε περίπου 4,5 μέτρα. Η χρήση των ελαφρύτερων ξύλων, έκαναν το πλοίο ιδιαίτερα ευέλικτο. Οι τριήρεις είχαν κυρίως στρατιωτική χρήση.Το κύριο όπλο τους, θεωρείται το ξύλινο έμβολο, που επενδυόταν με ορείχαλκο και τοποθετούνταν στην πλώρη.

Βάρος:
260 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25,5 εκ. x 18 εκ. x 4 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαρμάρινη βάση
Μικτό Βάρος:
440 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κόρινθος
Υλικό:
Επορειχαλκωμένος Χαλκός
Υποκατηγορία:
Καράβι
Χρονολογία:
8ος - 5ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική