210 9964841

Σφενδόνη, Ασημένιο Παντατίφ

66.00
FA 001504
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η σφενδόνη (σφεντόνα), είναι ένα παιδικό παιχνίδι, αλλα και όπλο, γνωστό από την αρχαιότητα, το οποίο χρησιμοποιούταν στον πόλεμο και στο κηνύγι. Πρόκειται για ένα λουρί με φαρδιά κοιλότητα στη μέση. Σήμερα, η σφεντόνα είναι παιδικό παιχνίδι, που θυμίζει έντονα το αρχαίο όπλο και αποτελείται από ένα διχαλωτό ξύλο που συγκρατεί το λουρί. Η σφενδόνη είναι έργο του καλλιτέχνη El Phil (Ελευθέριος Α. Φιλιππάκης) και είναι δημιουργημένο από ένα πραγματικό κομμάτι ξύλου, ντυμένο σε ασήμι 999°. Το παντατίφ συνοδεύεται από μαύρο καουτσούκ κορδόνι.

Διαστάσεις: 10εκ. x 4,5εκ. x 0,8εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η σφενδόνη είναι ένα σχοίνινο, δερμάτινο ή υφασμάτινο λουρί, με μια μικρή κοιλότητα στη μέση και είναι ένα όπλο, γνωστό από την αρχαιότητα. Η σημερινή σφεντόνα θυμίζει έντονα το αρχαίο φονικό όπλο αλλά αποτελείται συνήθως από ένα διχαλωτό ξύλο που συγκρατεί το λουρί. Η σφενδόνη θεωρείται ότι χρησιμοποιούταν από τον άνθρωπο ήδη από την 7η χιλιετία π.Χ.. Στη Βίβλο, αναφέρεται ότι ο Δαυίδ χρησιμοποίησε μια σφενδόνη στην μονομαχία του με το Γολιάθ.

Στην αρχαιότητα, η χρήση της σφενδόνης ήταν διαδεδομένη στις πολεμικές συγκρούσεις, αλλά και στο κυνήγι. Οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς αναφέρουν ότι ανάμεσα στα έθνη που είχαν παράδοση στους σφενδονήτες ήταν οι Αχαιοί, οι Αιτωλοί, οι Αργίτες, οι Πέρσες, οι Ρόδιοι, οι Σικελιώτες, οι Σύριοι, οι Θεσσαλείς και οι Θρακιώτες και προέρχονταν από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Στην αρχαία Ελλάδα, οι σφενδονήτες ανήκαν στα ελαφρά οπλισμένα σώματα μάχης, βρίσκονταν συνήθως μπροστά μπροστά από τη φάλαγγα και χρησιμοποιούνταν για να καταφέρουν άμεσο πλήγμα στον εχθρό.

Βλήματα σφενδόνης φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στα Κύθηρα.

Βάρος:
20.1 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
10 εκ. x 4,5 εκ. x 0,8 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
40 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική