210 9964841

Αχινός Ασημένιο Παντατίφ

Με ασημένια αλυσίδα 42 εκ.

Ελλάδα
39.90
FA 001563
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αχινός ασημένιο παντατίφ. Εμπνευσή μας η φύση και ιδιαίτερα το θαλάσσιο βασίλειο. Το κέλυφος του αχινού μας οδήγησε σε αυτή την ιδιαίτερη δημιουργία μας, ένα κόσμημα αντίγραφο από πραγματικό μεγέθος αχινού δουλεμένο στο χέρι με ασημένια αλυσίδα. Δείτε την υπόλοιπη συλλογή κοσμημάτων με θέμα τον αχινό εδώ.

Διαστάσεις αχινού: διάμετρος 2εκ. 

Αχινός: Ασήμι 999°

Αλυσίδα: Μασίφ ασήμι 925°

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Οι αχινοί είναι συνήθως ακανθωτά, σφαιρικά ζώα, εχινόδερμα στην κατηγορία Echinoidea. Περίπου 950 είδη ζουν στον πυθμένα, κατοικούν σε όλους τους ωκεανούς και τις ζώνες βάθους από τα παλιρροιακά έως 5.000 μέτρα (16.000 πόδια, 2.700 φώτα). Οι δοκιμές τους (σκληρά κελύφη) είναι στρογγυλές και ακανθωτές, συνήθως από 3 έως 10 cm (1 έως 4 in).
Οι αχινοί κινούνται αργά, σέρνονται με τα πόδια του σωλήνα τους και μερικές φορές ωθούνται με τις σπονδυλικές στήλες τους. Τρέφονται κυρίως με φύκια αλλά τρώνε επίσης αργά κινούμενα ή αδέσποτα ζώα. Οι θηρευτές τους περιλαμβάνουν θαλάσσιες ενυδρίδες, αστερίες, λύκους και triggerfish.

Τα ζώα έχουν μελετηθεί από τον 19ο αιώνα ως πρότυποι οργανισμοί στην αναπτυξιακή βιολογία, καθώς τα έμβρυά τους ήταν εύκολο να παρατηρηθούν. Αυτό συνεχίστηκε με μελέτες των γονιδιωμάτων τους λόγω της ασυνήθιστης πενταπλάσιας συμμετρίας τους και της σχέσης τους με τα χορδή. Είδη όπως ο αχινός με σχιστόλιθο είναι δημοφιλή στα ενυδρεία, όπου είναι χρήσιμα για τον έλεγχο των φυκών. Οι απολιθωμένοι αχινοί έχουν χρησιμοποιηθεί ως προστατευτικά φυλακτά.

Βάρος:
10 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ασημένια αλυσίδα
Μικτό Βάρος:
140 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Ασήμι 925° και Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ