210 9964841

Ο Δίσκος της Φαιστού, Σουβέρ, Αλουμίνιο

Κρήτη
22.90
FX 003110
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Δίσκος της Φαιστού, ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια της αρχαιότητας, που χρονολογείται στον 17ο αιώνα π.Χ., είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Φαιστό στην Κρήτη, από το οποίο δημιουργήσαμε σε ελεύθερη απόδοση, τα εξαιρετικής αισθητικής σουβέρ. Έτσι το καθένα έχει και ένα μέρος του ανάγλυφου του δίσκου, που όταν τα βάλεις όλα μαζί εμφανίζεται ολόκληρος ο δίσκος με τα σχέδια του. Ένα μοναδικό και χρήσιμο σκεύος φτιαγμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο για το γεύμα σας, για τον καφέ σας, για το σπίτι ή το γραφείο γενικά.

Διαστάσεις: 9 εκ. x 9 εκ. x 4 χιλ.

Το κάθε αντικείμενο προσφέρεται με συσκευασία δώρου. Η τιμή αφορά το τεμάχιο και όχι των σετ των τεσσάρων τεμαχίων.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
90 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9 εκ. x 9 εκ. x 4 εκ.
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Σουβέρ
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική