210 9964841

Λαμπαδηδρομία, Σουβέρ, Αλουμίνιο

22.90
FX 003097
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Σουβέρ με παράσταση λαμπαδηδρομίας από τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το άθλημα της λαμπαδηδρομίας υπήρξε αγώνισμα των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων. Η λαμπαδηδρομία αποτελεί μια από τις σημαντικές εκδηλώσεις των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και συνδέεται άμεσα και με την Ολυμπιακή φλόγα, που είναι ένα από τα σύμβολα των Ολυμπιακών Αγώνων. Η παράσταση είναι σχεδιασμένη πάνω σε ανακλυκλωμένο αλουμίνιο με πατίνα για χρήση σουβέρ.

Διάστασεις: 9,5 εκ. x 9,5 εκ. x 6 χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η λαμπαδηδρομία είναι η αναπαράσταση της κλοπής της φωτιάς του Δία από τον Προμηθέα, και οι ρίζες της βρίσκονται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μια φωτιά κρατούνταν άσβεστη κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Φλόγα επανήλθε κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1928, ενώ η λαμπαδηδρομία εισήχθη κατά τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου το 1936.

Η λαμπαδηδρομία, ήταν δρόμος 2.500 μέτρων, ήταν σαν τη σημερινή σκυταλοδρομία και εισήχθη στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να διασκεδάζει τα πλήθη. Αποτελούσε τμήμα των αγωνίσματων του δρόμου. Τα Ολυμπιακά αγωνίσματα δρόμου, ήταν τέσσερα, το στάδιο, ο δίαυλος, ο δόλιχος και ο οπλίτης δρόμος. Επίσης υπήρχε ο Ίππιος δρόμος.

Αγγεία και παραστάσεις με τα αρχαία Ολυμπιακά αγωνίσματα φυλλάσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
109,5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9,5 εκ. x 9,5 εκ. x 6 χιλ.
Λεπτομέρειες:
με πατίνα
Μικτό Βάρος:
140 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Σουβέρ
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική