210 9964841

Μινώταυρος, Κνωσός

Κρήτη
55.00
FX 003089
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μινώταυρος από την Κνωσό. Στην Ελληνική μυθολογία, ο Μινώταυρος ήταν ένα ον με σώμα ανθρώπου και κεφάλι και ουρά ταύρου, ο οποίος σκοτώθηκε από τον Θησέα. Δημιουργήσαμε αυτό το γλυπτό απο ρητίνη, ντυμένη με χαλκό και επαργυρωμένη σε διάλυμα ασημιού 999°.

Διαστάσεις: 18εκ. x 25εκ. x 10εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην Ελληνική μυθολογία, ο Μινώταυρος ήταν ένα ον με σώμα ανθρώπου και κεφάλι ταύρου. Σύμφωνα με τον μύθο, ήταν ο απόγονος της συνουσίας της Βασίλισσας της Κρήτης, Πασιφάης με ένα ταύρο. Ο ταύρος είχε δοθεί στον Μίνωα από τον Θεό Ποσειδώνα.

Ο Μίνωας, μετά από χρησμό που πήρε από το Μαντείο των Δελφών, ζήτησε από τον Δαίδαλο να φτιάξει ένα κτίσμα ώστε να κλειστεί μέσα ο Μινώταυρος, και αυτός κατασκεύασε το Λαβύρινθο. Ο Μίνωας υποχρέωσε τους Αθηναίους να στέλνουν ως φόρο τιμής στον ίδιο, επτά νέους και επτά νέες, οι οποίοι έμπαιναν στον λαβύρινθο και κατασπαράζονταν από τον Μινώταυρο. Ο Μινώταυρος σκοτώθηκε τελικά από τον Αθηναίο ήρωα Θησέα. Ο Μινώταυρος συχνά απεικονιζόταν από αρχαίους καλλιτέχνες, είτε μόνος του στο λαβύρινθο, είτε σε μάχη με το Θησέα.

Το ρυτό από στεατίτη με τη μορφή της κεφαλής ταύρου, βρέθηκε από το Μικρό Ανάκτορο της Κνωσού και χρονολογείται περί το 1600 π.Χ. Το πρωτότυπο ρυτό φυλάσσεται στο Αρχαιλογικό Μουσείο Ηρακλείου στη Κρήτη.

Βάρος:
810 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
18 εκ. x 25 εκ. x 10 εκ.
Μικτό Βάρος:
950 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Ρητίνη, ντυμένη με επαργυρωμένο χαλκό
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική