210 9964841

Κότινος

49.90
FA 001607
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Από τον κότινο, που ήταν ένα στεφάνι από φύλλα ελιάς, δημιουργήσαμε αυτή την ασημένια πένα κιθάρας.Ο κότινος ήταν το βραβείο για τον νικητή των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν για πρώτη φορά το 776 π.Χ. στην Αρχαία Ολυμπία. Η ελιά θεωρείται σύμβολο της ειρήνης, της σοφίας, της νίκης και των Ολυμπιακών ιδεώδων. Η ασημένια πένα κιθάρας είναι φιλοτεχνημένη στο χέρι από μασίφ ασήμι 925°. Αποστέλεται σε συσκευασία δώρου.

Διαστάσεις: 2,5εκ. x 3εκ. x 1χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης

Η ελιά θεωρείται σύμβολο της ειρήνης, της γονιμότητας, της σοφίας, της ευημερίας, της νίκης και των Ολυμπιακών ιδεώδων. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν την ελιά θεϊκό δώρο και ειδικότερα οι Αθηναίοι, αφού ήταν το ιερό δέντρο της πόλης και της θεάς Αθηνάς, η οποία ήταν προστάτιδα της πόλης. Το στεφάνι της ελιάς, γνωστό επίσης και ως κότινος, ήταν το έπαθλο του νικητή στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αρχαία Ολυμπία και ήταν ένα κλαδί άγριας ελιάς, σε σχήμα κύκλου.

Σύμφωνα με τον Παυσανία, ο κότινος εισήχθη από τον Ηρακλή ως έπαθλο για το νικητή του αγώνα δρόμου, που διοργάνωσε για να τιμήσει τον πατέρα του, τον Δία. Στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπήρχε μόνο ένας νικητής, ανά αγώνισμαο οποίος στεφανωνόταν με ένα στεφάνι ελιάς, από το ιερό δέντρο της ελιάς που βρισκόταν κοντά στο ναό του Δία στην Ολυμπία. Προς τιμήν της αρχαίας αυτής παράδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων, στεφάνια ελιάς δόθηκαν κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα.

Χρυσά στεφάνια ελιάς φυλλάσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αμφίπολη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη. 

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,6 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Πένα κιθάρας
Χρονολογία:
776 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική