210 9964841

Καρυάτις

Αθήνα
54.90
FA 001604
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε μια πένα με εγχάρακτο σχέδιο μίας εκ των Καρυάτιδων του Ερεχθείου που βρίσκονταν στην Ακρόπολη της Αθήνας. Οι καρυάτιδες ήταν αρχαία γλυπτά γυναικείας μορφής που χρησιμοποιούνταν ως κολώνες στην αρχαία Ελλάδα. Η πένα κιθάρας ειναι χειροποίητη και κατασκευασμένη από μασίφ ασήμι 925°.

Διαστάσεις: 2,6εκ. x 3εκ. x 1χιλ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η Καρυάτιδα είναι γλυπτό, όρθιας γυναικείας μορφής που χρησιμοποιήθηκε στην αρχιτεκτονική ως στήριγμα και αντικαθιστούσε τους κίονες. Τα πρώτα δείγματα προέρχονται από την αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Η ελληνική λέξη Καρυάτις σημαίνει Κόρη από τις Καρυές, μια αρχαία πόλη της Πελοποννήσου και πιθανώς αναφέρεται στις νέες κοπέλες από την Λακωνία, που κατά την αρχαιότητα, χόρευαν κάθε χρόνο προς τιμήν της Θεάς Άρτεμις Καρυάτις στο ναό της στην Λακωνία. Αποτελούν εξέλιξη των αγαλμάτων των κούρων και των κορών, τα οποία ήταν διαδεδομένα κατά την αρχαϊκή περίοδο.

Τα πιο διάσημα από αυτά τα αγάλματα είναι οι έξι Καρυάτιδες, που υποστηρίζουν τη στέγη του νότιου μέρους του Ερεχθείου, το οποίο χτίστηκε για να στεγάσει το αρχαίο λατρευτικό ξύλινο άγαλμα της Αθηνάς. Βρίσκονταν στην Ακρόπολη της Αθήνας και χρονολογούνται περίπου το 420 π.Χ. Κάθε Καρυάτιδα φορά δωρικό πέπλο και έχει τα μαλλιά της πλεγμένα, αλλά καθεμία αποδίδεται ξεχωριστά, ένα χαρακτηριστικό που γίνεται φανερό στην πολύπλοκη κόμη τους. Αρκετοί μελετητές θεωρούν πως κάθε Καρυάτιδα είναι έργο διαφορετικού καλλιτέχνη.

Οι Καρυάτιδες στην Ακρόπολη της Αθήνας έχουν αντικατασταθεί από αντίγραφα, αλλά τα πέντε από τα έξι πρωτότυπα αγάλματα φυλάσσονται στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα και το άλλο, στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Βάρος:
6 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,6 εκ. x 3 εκ. x 1 χιλ.
Μικτό Βάρος:
86 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Μασίφ Ασήμι 925°
Υποκατηγορία:
Πένα κιθάρας
Χρονολογία:
420 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική