210 9964841

Στεφάνι Κισσού, Επίχρυσο

Καστελόριζο
249.90
FX 004019
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Έχοντας ως έμπνευση, το χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού από το Καστελόριζο, που χρονολογείται στα τέλη 4ου - αρχές 3ου αιώνα π.Χ., δημιουργήσαμε ένα στεφάνι κισσού. Το στεφάνι είναι κατασκευασμένο από χαλκό επιχρυσωμένο σε διάλυμα χρυσού 24 καρατίων, τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική βάση (πλεξιγκλάς).

Διαστάσεις: 22εκ. x 19εκ. x 6εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το στεφάνι είναι μια δημιουργία με λουλούδια, φύλλα και κλαδάκια, που είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μοιάζουν με δακτύλιο. Στην αρχαιότητα, τα στεφάνια χρησιμοποιήθηκαν σε εορταστικές εκδηλώσεις και τελετές. Τα στεφάνια ήταν ιστορικά αντικείμενα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβόλιζαν τη δύναμη και κατασκευάζονταν κυρίως από ιερά δέντρα και φυτά, όπως τα ελαιόδεντρα, οι μυρτιές και ο κισσός.

Τα στεφάνια ως σχέδιο, χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι τα φορούσαν ως κοσμήματα και ως κορώνες, κατασκευασμένες από χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα, που μαρτυρούσαν το επάγγελμα, τα επιτεύγματα και την κοινωνική τους τάξη. Τα στεφάνια αρχικά, είχαν σχέση με τα ειδωλολατρικά τελετουργικά στην Ευρώπη, και συνδέθηκαν με τις τέσσερις εποχές και τη γονιμότητα. Στην ελληνική μυθολογία, οι Σάτυροι απεικονίζονταν μερικές φορές, φορώντας στεφάνια κισσού.

Το χρυσό αυτό στεφάνι προέρχεται από το Καστελόριζο. Χρυσά στεφάνια εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
142 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
22 εκ. x 19 εκ. x 6 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική βάση
Μικτό Βάρος:
185 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Καστελόριζο
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Στεφάνι
Χρονολογία:
4ος - 3ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική