210 9964841

Στεφάνι Κισσού, Επίχρυσο

Καστελόριζο
280.00
FX 004007
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα στεφάνι με φύλλα κισσού, εμπνεόμενοι από το χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού από το Καστελόριζο, που χρονολογείται στα τέλη του 4ου - αρχές 3ου αιώνα π.Χ.. Το στεφάνι είναι κατασκευασμένο από χαλκό επίχρυσο 24 καρατίων και τοποθετημένο πάνω σε ακρυλική πλάτη (πλεξιγκλάς).

Διαστάσεις: 29εκ. x 21εκ. x 9εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το στεφάνι είναι μια δημιουργία με λουλούδια, φύλλα και κλαδάκια, που είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να μοιάζουν με δακτύλιο. Στην αρχαιότητα, τα στεφάνια χρησιμοποιήθηκαν σε εορταστικές εκδηλώσεις και τελετές. Τα στεφάνια ήταν ιστορικά αντικείμενα με ιδιαίτερο συμβολισμό. Συμβόλιζαν τη δύναμη και κατασκευάζονταν κυρίως από ιερά δέντρα και φυτά, όπως τα ελαιόδεντρα, οι μυρτιές και ο κισσός.

Τα στεφάνια ως σχέδιο, χρησιμοποιούταν από την αρχαιότητα στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Οι αρχαίοι Έλληνες και Ρωμαίοι τα φορούσαν ως κοσμήματα και ως κορώνες, κατασκευασμένες από χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα, που μαρτυρούσαν το επάγγελμα, τα επιτεύγματα και την κοινωνική τους τάξη. Τα στεφάνια αρχικάείχαν σχέση με τα ειδωλολατρικά τελετουργικά στην Ευρώπη, και συνδέθηκαν με τις τέσσερις εποχές και τη γονιμότητα. Στην ελληνική μυθολογία, οι Σάτυροι απεικονίζονταν μερικές φορές, φορώντας στεφάνια κισσού.

Το χρυσό αυτό στεφάνι προέρχεται από το Καστελόριζο. Χρυσά στεφάνια εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
335 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
29 εκ. x 21 εκ. x 9 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ακρυλική πλάτη
Μικτό Βάρος:
377 γρ.
Περιοχή:
Καστελόριζο
Υλικό:
Χαλκός Επίχρυσος 24Κ
Υποκατηγορία:
Στεφάνι
Χρονολογία:
4ος - 3ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική