210 9964841

Μπεγλέρι Κορνεόλη, Κύλινδροι

72.00
FA 000403
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μπεγλέρι με πολύτιμους λίθους κορνεόλης και διακοσμητικούς κυλίνδρους. Το σχέδιο των κυλίνδρων είναι εμπνευσμένο από λεπτομέρεια καλτσοβελόνας του 19ου αιώνα. Το μπεγλέρι είναι χειροποίητο με ασημένια αλυσίδα 925° και τα σχέδια στις δύο άκρες του είναι από ασήμι 999°.

Διάσταση 20 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο άνθρωπος κατασκεύαζε εργαλεία από καταβολής κόσμου. Από τον 5ο αιώνα μ.Χ., η εξέλιξη της μορφής των πλέον γνωστών εργαλείων είχε ήδη επιτευχθεί στο μεγαλύτερο βαθμό. Μέχρι και τα τέλη του 19ου αιώνα, τα εργαλεία ήταν χειροποίητα και κατασκευάζονταν από τους ίδιους τους κατόχους τους.

Κάθε εργαλείο είχε τη δική του προσωπικότητα, τις δικές του λειτουργικές αλλά και αισθητικές απαιτήσεις του. Είχαν ιδιαίτερο διάκοσμο, σχήμα και βάρος. Η τέχνη των χειροποίητων εργαλείων σταμάτησε περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η παραγωγή των εργαλείων άρχισε να γίνεται με καλούπια για την δυνατότητα πιο μαζικής παραγωγής. Την περίοδο αυτή άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά και οι μηχανές στο χώρο της παραγωγής.

Παρόμοια εξαρτήματα, όπως η καλτσοβελόνα, προέρχονται από τα Επτάνησα και πιθανώς συνόδευαν τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές της περιοχής.

Βάρος:
15 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πολύτιμους λίθους κορνεόλης
Μικτό Βάρος:
39 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ασήμι 925° και Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Μπεγλέρι
Χρονολογία:
19ος αιώνας μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική