210 9964841

Μπεγλέρι Κορνεόλη, Σφαίρες

84.90
FA 000406
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μπεγλέρι με πολύτιμους λίθους κορνεόλης και διακοσμητικές σφαίρες. Το σχέδιο των σφαίρων είναι εμπνευσμένο από την αέναη κίνηση της γης και της σελήνης και τις μυθολογικές θεότητες, σελήνη και γαία. Το μπεγλέρι είναι χειροποίητο με ασημένια αλυσίδα 925° και τα σχέδια στις δύο άκρες του είναι από ασήμι 999°.

Διάσταση: 20 εκ.

Δείτε όλη την συλλογή εδώ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα δυο ημισφαίρια συμβολίζουν την Σελήνη και την Γαία. Κατά την ελληνική μυθολογία, η Γαία προϋπήρχε με το Χάος και τον Έρωτα-Φάνη στη δημιουργία του Κόσμου. Η Γαία, στο επίπεδο της Κοσμογονίας, συμβολίζει την υλική πλευρά του Κόσμου και όχι τη Γη. Σύμφωνα με τον Ησίοδο η Γαία με το Χάος, γεννούν τον Ουρανό.

Μια άλλη εκδοχή ταυτίζει το Χάος με τον Ουρανό και οριοθετεί έτσι τη Γαία και τον Ουρανό ως το πρώτο Κοσμικό Ζευγάρι της Δημιουργίας. Η Γαία ενώθηκε με τον Ουρανό και δημιούργησε τους Γίγαντες, τους Τιτάνες, τον Ωκεανό και όλη την πλάση που περιβάλλει τον κόσμο. Η Σελήνη ήταν ελληνική θεά, κυρία της σεληνιακής ψυχής και τιτανική οντότητα. Είναι η πρώτη και η μόνη σεληνιακή Θεά στην αρχαιότερη ποίηση.

Το όνομά της ετυμολογείται από το σέλας (φως). Στο συμβολικό επίπεδο, η Θεά Σελήνη αποτελεί τη θηλυκή αρχή της δημιουργίας του Κόσμου. Ιερό χρώμα της το ασημένιο και το λευκό, και ιερό της μέταλλο, ο άργυρος. Η Σελήνη λατρευόταν σε όλο σχεδόν τον ελληνικό χώρο, με σπουδαία ιερά της να βρίσκονται στην αρχαία Σπάρτη, στο μαντείο των Σπαρτιατών. Τα επίθετα που της αποδίδονται είναι Αίγλη, Πασιφάη, Μήνη και Φοίβη.

Βάρος:
16 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
20 εκ.
Λεπτομέρειες:
με πολύτιμους λίθους κορνεόλης
Μικτό Βάρος:
40 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ασήμι 925° και Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Μπεγλέρι

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική