210 9964841

Ταυροκαθάψια, Κνωσός

Κορνίζα

Κρήτη
Χαλκός
89.90
FX 002054
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι αγώνες με ταύρους ήταν αγαπημένο θέαμα στην Μινωική Κρήτη. Η τοιχογραφία με τα ταυροκαθάψια βρέθηκε στα ανάκτορα της Κνωσού στη Κρήτη και χρονολογείται περίπου στο 1600 π.Χ.. Δημιουργήσαμε ένα κάδρο που απεικονίζει το αρχαίο άθλημα, εμπνευσμένο απο την γνωστή τοιχογραφία. Η ανάγλυφη παράσταση της λεπτομέρειας της τοιχογραφίας είναι κατασκευασμένη από χαλκό με πατίνα σε λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι.

Διαστάσεις: 25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Τα ταυροκαθάψια ήταν άθλημα της μινωικής εποχής. Επρόκειτο για ένα περίπλοκο και επικίνδυνο ακροβατικό παιχνίδι, κατά το οποίο κυρίως νέοι και νέες εκτελούσαν θεαματικά άλματα στη ράχη ταύρων που έτρεχαν, αναδεικνύοντας έτσι την ευλυγισία τους. Τα ταυροκαθάψια τελούνταν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών για την ανάδειξη των ικανότερων και τολμηρότερων αθλητών και ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας φαίνεται κυρίως στη χρήση του ταύρου, του ιερού ζώου της Κρήτης. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα.

Η τοιχογραφίατων ταυροκαθαψίων, ξακουστό δείγμα της τέχνης του μινωικού πολιτισμού, τοποθετείται στη Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ (17ος-15ος π.Χ. αιώνας) και βρέθηκε σε τοίχο της ανατολικής πλευράς του ανακτόρου της Κνωσσού. Είναι ζωγραφική σε γυψοκονία. Το θέμα του έργου είναι σκηνή ταυροπαιδιάς, στην οποία παίρνουν μέρος άνδρες και γυναίκες και περιβάλλεται από απεικονίσεις λίθων πιθανώς και αφηρημένα γραμμικά διακοσμητικά μοτίβα.

Η τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
935 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
25 εκ. x 25 εκ. x 4,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με λευκή ξύλινη κορνίζα με τζάμι
Μικτό Βάρος:
1200 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική