210 9964841

Σφαιροβολία εφήβων, Αρχαία Ελλάδα

Αθήνα
125.00
FX 007043
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αναπαράσταση από σφαιροβολία εφήβων. Εμπνευσμένο από ανάγλυφο απο μαρμάρινη βάση αγάλματος Κούρου από το τοίχος του Θεμιστοκλή στον Κεραμεικό.Χρονολογείται περίπου στο 510 π.Χ.. Το αντίγραφο είναι κατασκευασμένο από χαλκό με φυσική οξείδωση, πάνω σε λινό πασπαρτου, με παλαιωμένη ξύλινη κορνίζα.

Διαστάσεις κάδρου: 39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην αρχαία Ελλάδα η άσκηση έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ελλήνων. Η σωματική άσκηση, η γυμναστική, αποτελούσε το μισό μέρος της όλης εκπαίδευσης. Ο ιδανικός πολίτης ήταν γυμνασμένος στο σώμα και ολοκληρωμένος στο νου και την ψυχή. Η γύμναση αποτελούσε μέσο αγωγής με κύριο στοιχείο της, τον ανταγωνισμό.

Πρώτοι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν κατά αυτό τον τρόπο την άσκηση και όχι σαν μέσο στρατιωτικής προετοιμασίας. Επίσης, χρησιμοποιούν την άσκηση στην ιατρική για θεραπευτικούς σκοπούς. Σύμφωνα με μια ερμηνεία της παράστασης, πρόκειται για συμμετοχή των νέων στο ομαδικό παιχνίδι για εφήβους, που ονομάζεται επίσκυρος. Σκοπός του παιχνιδιού να αποκλείονται ο ένας μετά τον άλλον οι αντίπαλοι, όταν έβγαιναν από τον αγωνιστικό χώρο ή δεν έπιαναν τη μπάλα.

Το ανάγλυφο από την βάση κούρου φυλάσσεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Βάρος:
600 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
39 εκ. x 26,5 εκ. x 1,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινη κορνίζα με λινό πασπαρτού
Μικτό Βάρος:
1000 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αθήνα
Υλικό:
Χαλκός με φυσική οξείδωση
Υποκατηγορία:
Κορνίζα
Χρονολογία:
510 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική