210 9964841

Έκπτωση 13%

Βουκράνιο

Κρήτη
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 126.00
110.00
Κερδίζετε : €16.00 (13%)
FA 001507
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Παντατίφ, εμπνευσμένο από ενώτιο σε σχήμα κεφαλής ταύρου (βουκράνιο) από την Κνωσό, με κοκκιδωτή διακόσμηση στο κωνικό ρύγχος της κεφαλής. Το ενώτιο βρέθηκε στους Μινωϊκούς τάφους του Μαύρου Σπήλιου Κνωσού και χρονολογείται τον 14ο - 13ο αιώνα π.Χ. Το βούκρανο ή βουκράνιο, η κεφαλή δηλαδή του ιερού ταύρου, και τα διπλά κέρατα του ταύρου, ήταν μερικά από τα συνηθέστερα θέματα, που χρησιμοποιούνταν στην κοσμηματοτεχνία της Μινωικής Κρήτης. Ο ταύρος ήταν ένα από τα ιερά σύμβολα λατρείας της Μινωικής θρησκίας, που συμβόλιζε την δύναμη της φύσης. Το μοναδικό μας παντατίφ, είναι κατασκευασμένο από καθαρό ασήμι 999°, το οποίο κρεμάσαμε σε μαύρο σατέν κορδόνι.

Διαστάσεις: 5 εκ. x 9,5 εκ. x 1 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Το χρυσό ενώτιο βρέθηκε στους μινωικούς τάφους του Μαύρου Σπηλίου στην Κνωσό και χρονολογείται τον 14ο - 13ο αιώνα π.Χ. Το σχήμα του παριστάνει κεφάλι ταύρου (βουκράνιο). Το κάθε κέρατο του ταύρου σχηματίζει ημισέληνο και το ενώτιο καταλήγει σε μια σφαίρα, ενώ το κωνικό ρύγχος του κεφαλιού είναι κατασκευασμένο με την τεχνική της κοκκίδωσης, η οποία χρησιμοποιούταν από τους αργυροχρυσοχόους του Μινωικού πολιτισμού. 

Τα ενώτια κατασκευάζονταν στη μινωική Κρήτη και τη Μυκηναϊκή Ελλάδα ήδη από τον 17ο αιώνα π.Χ. Η τέχνη των κοσμημάτων συνέχισε να εξελίσσεται κατά την περίοδο της μυκηναϊκής κυριαρχίας στην Κρήτη, 1450-1100 π.Χ., και η διακόσμηση των κοσμημάτων εμπλουτίστηκε με την τεχνική της κοκκίδωσης.

Κοσμήματα σε μορφή ταύρου έχουν βρεθεί σε Μινωικούς τάφους. Ο ταύρος ήταν το ιερό ζώο της Κρήτης. Οι Μινωίτες λάτρευαν τους ταύρους, γιατί συµβόλιζαν την ορµή και τη δύναµη της ζωής. Τα διπλά ιερά κέρατα ή κέρατα καθοσιώσεως και το βούκρανο ή βουκράνιο, δηλαδή η κεφαλή του ιερού ταύρου, όπως και ο διπλός πέλεκυς ή λάβρυς, ήταν τα κυριότερα ιερά σύμβολα της θρησκείας τους.

Τα σκουλαρίκια βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλέιου στη Κρήτη.

Βάρος:
21 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5 εκ. x 9,5 εκ. x 1 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
40 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
14ος - 13ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική