210 9964841

Αθηνά-Αλέξανδρος, Ασημένιο Παντατίφ

34.90
FA 001419
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η σοφία, η δύναμη και η ιστορία τους, είναι ο μοναδικός οδηγός μας για την δημιουργία του ιδιαίτερου αυτού ασημένιου παντατίφ δύο όψεων, όπου στη μια απεικονίζεται η Θεά Αθηνά και στην άλλη η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, από όπου πήρε και το όνομα του, Αθηνά - Αλέξανδρος. Το παντατίφ συνοδεύεται από σατέν μαύρο κορδόνι. Ένα μοναδικής αισθητικής κόσμημα, από ασήμι 999°, που θα ικανοποιήσει και τα πιο ιδιαίτερα γούστα.

Διάμετρος: 2,5εκ.

Πάχος: 0,3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Αλέξανδρος Γ' ο Μακεδών ή Αλέξανδρος ο Μέγας, ήταν Έλληνας Μακεδών βασιλεύς. Γεννήθηκε στην Πέλλα της Μακεδονίας, το 356 π.Χ.. Γονείς του ήταν ο βασιλιάς Φίλιππος Β' της Μακεδονίας και η πριγκίπισσα Ολυμπιάδα της Ηπείρου.

Υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες στρατηγούς, καταφέρνοντας σε ηλικία μόλις 33 ετών να κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου (Μικρά Ασία, Περσία, Αίγυπτο κλπ), φτάνοντας στις παρυφές της Ινδίας. Ήταν ανίκητος στη μάχη, εξαιτίας της τολμηρής στρατηγικής του και της αφοσίωσης του στρατού του.

Η Αθηνά, κατά την Ελληνική μυθολογία, ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και της πολεμικής τέχνης, της φιλοσοφικής σκέψης και της ύφανσης. Ήταν, επίσης, η παρθένος προστάτιδα θεά της Αθήνας.

Σε αρχαία νομίσματα και αγγεία, εικονιζόταν με τα ιερά της σύμβολα, την κουκουβάγια, το ιερό πουλί της Αθηνάς και το ιερό της δέντρο, την ελιά, την οποία δώρισε στους Αθηναίους. Η θεά Αθηνά υπήρξε πολύ αγαπητή στους αρχαίους χρόνους και η λατρεία ήταν πολύ διαδεδομένη. Προς τιμήν της ήταν και τα Παναθήναια, αρχαία ελληνική γιορτή των Αθηνών και τα Παμβοιώτια.

Βάρος:
4 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ. x 0,3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
21 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική