210 9964841

Αίγαγρος, Παντατίφ Ασήμι

Μικρά Ασία
39.90
FA 001424
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Δημιουργήσαμε ένα παντατίφ με αίγαγρους (αγριοκάτσικο). Το παντατίφ είναι εμπνευσμένο από επίστεψη αγνώστου αντικειμένου, που απολήγει σε δύο κεφάλια αίγαγρων με έναν κρίκο ανάρτησης ανάμεσά τους. Η προέλευση του είναι από την Μικρά Ασία και χρονολογείται στον 8ο αιώνα π.Χ. Το παντατίφ είναι κατασκευασμένο από ασήμι 999° και συνοδεύεται με μαύρο σατέν κορδόνι. 

Διαστάσεις: 4εκ. x 3,5εκ.

Μπορείτε να επιλέξετε και ασημένια αλυσίδα λαιμού 42 εκ. ή στήθους 62 εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Ο αίγαγρος, γνωστός κι ως κρι-κρι ή κρητικό αγριοκάτσικο είναι ένα είδος αγριοκάτσικου και η μοναδική μορφή αιγάγρου στην Ευρώπη. Με βάση τα γενετικά του χαρακτηριστικά, ο Κρητικός αίγαγρος εισήχθη στην Κρήτη σε άγρια μορφή από την Ασία. Έχουν βρεθεί πολλές τοιχογραφίες με κρι κρι, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι αίγαγροι λατρεύονταν κατά την αρχαιότητα. Ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα ισχυρά σύμβολα της Κρήτης.

Το ιερό ζώο, το είχε υπό την προστασία της η Άρτεµις Βριτόµαρτις, η θεά που γεννήθηκε στη Σαµαριά. Στην αρχαία Κρήτη, χρησιμοποιούσαν τα κέρατα του αίγαγρου για την κατασκευή των τόξων τους. Οι πολλαπλές απεικονίσεις του αιγάγρου σε ιερογλυφικά, σφραγιδόλιθους και αγάλματα, αγγεία και νοµίσµατα, δείχνουν την λατρεία  που του έτρεφαν οι αρχαίοι λαοί. Και ιδιαίτερα οι Κρητικοί, για τον αίγαγρο. 

Εκθέματα αίγαγρων εκτίθενται στο Μουσείο Προϊστορικής Θήρας στη Σαντορίνη, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στη Κρήτη και στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα.

Βάρος:
12 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
4 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
28 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μικρά Ασία
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
8ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική