210 9964841

Χελώνα Παντατίφ, Επίχρυσο

17.00
FX 004076
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Από το όργανο της λύρας στην ελληνική μυθολογία και από το πρώτο ελληνικό και ευρωπαϊκό νόμισμα που κόπηκε, αυτό της Αίγινας, η χελώνα χρησιμοποιήθηκε ως σύμβολο από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα. Εντυπωσιασμένοι από την πορεία της μέσα στους αιώνες, δημιουργήσαμε ένα υπέροχο παντατίφ σε επίχρυσο ορείχαλκο 24 καρατίων, κρεμασμένο σε σουέτ κορδόνι.

Διαστάσεις παντατίφ: 2,7εκ. x 3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Η χελώνα, χρησιμοποιήθηκε σαν σύμβολο από όλους τους αρχαίους πολιτισμούς, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού.

Στην ελληνική μυθολογία, η χελώνα συμβόλιζε την σιγή και σύμφωνα με το μύθο του Αισώπου, με το όνομα Χελώνη, ήταν γνωστή μία Ορεάδα Νύμφη από την Αρκαδία, που έκανε το λάθος να μην καταδεχθεί να παραστεί στους θεϊκούς γάμους του Δία και της Ήρας. Για να την τιμωρήσουν για την περιφρόνησή της αυτή, οι θεοί την μεταμόρφωσαν στο ομώνυμο ζώο, τη χελώνα, καταδικάζοντάς την έτσι σε αιώνια σιωπή.

Παράλληλα, από το κέλυφος της χελώνας ο Ερμής έφτιαξε την πρώτη λύρα, τεντώνοντας χορδές στην κοίλη του πλευρά. Επίσης, κατά την ελληνική μυθολογία, σε χελώνα μεταμορφώθηκε και ο θεός Απόλλωνας για να πλησιάσει την Δρυόπη, κόρη του βασιλιά Δρύοπα, την οποία είχε ερωτευθεί.

Αξιοθαύμαστη ήταν η παρουσία της χελώνας και στα νομίσματα της Αρχαίας Ελλάδας. Οι "χελώνες" της Αίγινας ήταν το πρώτο ελληνικό, αλλά και ευρωπαϊκό νόμισμα. Τα νομίσματα αυτά, έγιναν ευρέως αποδεκτά και χρησιμοποιήθηκαν ως διεθνές μέσο ανταλλαγής μέχρι τις ημέρες του Πελοποννησιακού Πολέμου. Η μπροστινη όψη του νομίσματος είχε το έμβλημα της θαλάσσιας χελώνας, που ήταν σύμβολο της Αφροδίτης και της μεγάλης ναυτικής ισχύος του νησιού.

Βάρος:
12.7 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,7 εκ. x 3 εκ.
Λεπτομέρειες:
με σουέτ κορδόνι
Μικτό Βάρος:
28 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ορείχαλκος Επίχρυσος
Υποκατηγορία:
Παντατίφ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική