210 9964841

Τρίτων, Ασημένιο Παντατίφ

Κρήτη
29.90
FA 001423
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Εμπνεόμενοι από την Ελληνική μυθολογία, όπου ο Τρίτωνας θεωρείτο θεότητα των θαλασσών και γιός του Ποσειδώνα και τον αργυρό στατήρα Ιτάνου με τον Τρίτωνα στη μια όψη και τους δυο ιππόκαμπους στην άλλη, δημιουργήσαμε για σας ένα μοναδικό κόσμημα από καθαρό ασήμι 999° με μαύρο σατέν κορδόνι. Πρόκειται για ένα μοναδικό κόσμημα που θα σας εντυπωσιάσει.

Διάμετρος: 2,5 εκ.

Πάχος: 0,3εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Στην Κρήτη, υπήρχαν νομίσματα ήδη από την εποχή πο βασίλευε ο βασιλιάς Μίνωας. Τα νομίσματα απεικονίζαν μυθικές θεότητες από κρητικούς κυρίως μύθους και ζώα ως εμβλήματα και ήταν εμπνευσμένα από την οικονομία και τις εμπορικές και πολιτικές σχέσεις. Τα νομίσματα κατασκευάζονταν κυρίως σε άργυρο ή χαλκό και πολύ σπάνια σε χρυσό.

Η πόλη-κράτος Ίτανος είναι από τις πρώτες στην Κρήτη που έκοψαν νομίσματα. Στο αργυρό στατήρα του Ιτάνου στην κύρια όψη απεικονίζεται ο Τρίτωνας και στην πίσω όψη δύο ιππόκαμποι. Στην ελληνική μυθολογία, ο Τρίτων ήταν θαλάσσια θεότητα και ήταν γιος του Ποσειδώνα. Τον παρίσταναν με ανθρώπινο κεφάλι και σώμα, και ουρά ψαριού. Ο αργυρός στατήρας με τον Τρίτωνα χρονολογείται περί τα 375-350 π.Χ.

Αρχαία ελληνικά νομίσματα εκτίθενται στο Νομισματικό Μουσείο στην Αθήνα.

Βάρος:
8.5 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
21 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
375 - 350 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική