210 9964841

Το Σκάκι της Επανάστασης του 1821

Ελλάδα
Κασσίτερος
956.80
FX 003092
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Οι μάχες της Επανάστασης του 1821 για την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον Τούρκικο ζυγό, αναβιώνουν στο μοναδικό “Σκάκι της Επανάστασης του 1821”. Η Συλλογή αποτελείται από 32 πιόνια που αναπαριστούν κάποιες από τις θρυλικότερες μορφές του Αγώνα σε μικρογραφία. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κι ο επιβλητικός Μαχμούτ Β’, στη θέση των δύο βασιλιάδων και η Μαντώ Μαυρογένους και η Βαλιδέ Σουλτάνα στη θέση των βασιλισσών.

Αξιωματικοί και καβάλα σε ίππους, ο Καραϊσκάκης, ο Μπότσαρης, ο Ανδρούτσος, Μιαούλης κι απέναντι ο Δράμαλης, ο Ομέρ Βρυώνης, ο Καρά Αλή Μπεής και ο Κιουταχής,  Το Παλαμήδι του Ναυπλίου και το σεράι του Τοπ Καπί έχουν την θέση των πύργων. Και σαν πιόνια παραταγμένοι οι ανώνυμοι Έλληνες αγωνιστές και οι Γενίτσαροι από την άλλη. Κάθε μινιατούρα είναι κατασκευασμένη από αγγλικό κασσίτερο. Το μοναδικό έργο τέχνης συμπεριλαμβάνει την πολυτελή αλαβάστρινη σκακιέρα με την ειδικά σχεδιασμένη ξύλινη θήκη με θέσεις για κάθε πιόνι.

Διακανονισμός Δόσεων: Παρέχεται η δυνατότητα διακανονισμού δόσεων με τμηματικές παραδόσεις, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Διαστάσεις σκακιέρας: 35εκ. x 35εκ. x 3,5εκ.

Ύψος μινιατούρας: 4,5εκ. - 7εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Concept- Σχεδιασμός- Επιμέλεια Παραγωγής Ντορίτ Μεγήρ

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 (1821–1832), ήταν μια εξέγερση των Ελλήνων ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία οδήγησε στη θέσπιση του ανεξάρτητου κράτους της Ελλάδας. H Επανάσταση οργανώθηκε από την Φιλική Εταιρία, μια πατριωτική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας. Μετά από τον πολύχρονο αγώνα, πολλυάριθμες μάχες, και με τη βοήθεια του Ηνωμένου Βασιλειού, της Γαλλίας και της Ρωσίας, η ανεξαρτησία τελικά επετεύχθη με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης το Ιούλιο του 1832.

Η Επανάσταση ξεκίνησε το Μάρτιο του 1821 στις Παραδουνάβιες ηγεμονίες από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ήταν ο αρχηγός της Φιλικής Εταιρίας. Οι Έλληνες, στην συνέχεια επαναστάτησαν στην Πελοπόννησο, και την εξέγερση αυτή, ακολούθησαν γρήγορα, εξεγέρσεις στην Κρήτη, τη Μακεδονία, και την Στερεά Ελλάδα. Η Μάχη της Πέτρας ήταν η τελική μάχη της Ελληνικής Επανάστασης, υπό την ηγεσία του Δημητρίου Υψηλάντη, που ολοκλήρωσε τον πόλεμο, τον οποίο είχε ξεκινήσει ο αδελφός του, Αλέξανδρος Υψηλάντης.

Όπλα και πίνακες από τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821, εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο και στο Μουσείο Ύδρας - ιστορικών αρχείων στην Ύδρα.

Βάρος:
5700 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
35 εκ. x 35 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με αλαβάστρινη σκακιέρα
Μικτό Βάρος:
5800 γρ.
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Κασσίτερος
Υποκατηγορία:
Επιτραπέζιο
Χρονολογία:
1821 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική