210 9964841

Θασίων, Παντατίφ Ασήμι

Θάσος
39.90
FA 001426
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αργυρό Αττικό τετράδραχμο του 2ου αιώνα π.Χ. από τη Θάσο, που απεικονίζει στην την μια πλευρά την προτομή του Διόνυσου και στην άλλη φέρει τον Ηρακλή και την επιγραφή, ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, ΣΩΤΗΡΟΣ και ΘΑΣΙΩΝ. Δημιουργήσαμε για σας ένα ιδιαίτερης αισθητικής παντατίφ σε ασήμι 999° με σατέν μαύρο κορδόνι, εμπνεόμενοι απο το μοναδικό αυτό νόμισμα. Ένα κόσμημα που πραγματικά θα εντυπωσιάσει με την μοναδικότητα του.

Διάμετρος: 2,5εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το αργυρό αττικό τετράδραχμο της Θάσου του 2ου αι. π.Χ., απεικονίζει το δεξιό προφίλ της προτομής του Διόνυσου σε νεαρή ηλικία. Ο Διόνυσος φοράει κορδέλα στο κούτελο και είναι στεφανωμένος με κισσό και στολισμένος με δύο ανθοδέσμες. Τα μαλλιά του είναι πιασμένα πίσω, ενώ δυο μπούκλες κρέμονται στο σβέρκο.

Η πίσω όψη του νομίσματος φέρει τις επιγραφές ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ, ΣΩΤΗΡΟΣ και ΘΑΣΙΩΝ δεξιά, αριστερά και κάτω αντίστοιχα. Στην πίσω πλευρά επίσης, απεικονίζεται ο Ηρακλής γυμνός να στέκεται όρθιο και να στρέφει το κεφάλι στα αριστερά. Στηρίζει το δεξί του χέρι σε ένα κάθετο ρόπαλο, ενώ στον αριστερό του βραχίονα έχει κρεμασμένο το δέρας ενός λιονταριού και στηρίζει το χέρι του στο μηρό του. Ανάμεσα στο σώμα του Ηρακλή και το ρόπαλο διαβάζουμε τον αριθμό 66. Το πρωτότυπο αρχαίο κέρμα έχει διάμετρο 32 χιλιοστά και ζυγίζει 15,1 γραμμάρια.

Αρχαία νομίσματα της Θάσου εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θάσο.

Βάρος:
4 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
2,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
με μαύρο σατέν κορδόνι
Μικτό Βάρος:
21 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Θάσος
Υλικό:
Καθαρό Ασήμι 999°
Υποκατηγορία:
Παντατίφ
Χρονολογία:
2ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική